Bucharest Film Awards

Bucharest Film Awards

Cand si unde

Descriere eveniment

Luna ianuarie a fost oricum marcata de evenimente neprevazute. Tot asa, parca de nicaieri, finalul ei aduce o surpriza: episodul pilot al Bucharest Film Awards. Bucharest Film Awards este o competitie internationala de film independent ce vrea sa iti prezinte cele mai proaspete productii de film de scurt si lung metraj, gasite prin intreaga lume. Motto-ul nostru?  "For films in charge of change."

For films in charge of change

Bucharest Film Awards este o competitie internationala de film ce promoveaza la aceasta prima editie cele mai bune 45 de productii independente, selectionate de 5 cineasti din UK, Estonia, Italia, Mexic si Romania din peste 500 de proiecte inscrise. Pozitionandu-se ca o alternativa in raport cu zona cinematografica comerciala, festivalul devine un mediu de exprimare a creativitatii, expresivitatii si inovatiei. Astfel, in cadrul evenimentului, publicul va putea intra in contact cu noi forme de abordare a cinematografiei si perspective fresh, ale filmmakerilor profesionisti si nu numai.

In timpul celor trei zile de festival vor fi proiectate lungmetraje si scurtmetraje de fictiune, documentare, filme experimentale, student films, drama, sci-fi, thriller, comedie, romance, music videos, si web shorts - filme pastrate in medii cu circuit inchis, la care Bucharest Film Awards iti faciliteaza accesul gratuit.

Suntem convinsi ca ai un top 10 cu cele mai bune filme care ti-au schimbat viata. Si mai stim si ca ai o lista cu recomandari sau filme pe care le-ai vazut si revazut de sute, zeci, mii de ori, cu care ti-ai tot batut prietenii la cap de-a lungul timpului sau pe care le pastrezi strict in arhiva personala. 
Ce-i drept, cu totii avem. 
Ce uitam? Ca inca mai sunt multe de cautat, descoperit si vizionat. Alte liste cu filme „once in a lifetime” sunt in asteptare. Uneori, viata bate filmul. Sau invers. Dar chiar si asa, noi ne propunem sa-ti mai livram ceva titluri de tinut minte inca vreme lunga de acum incolo.

In trei zile de festival, filmul face diferenta! Ne-am ocupat atent de selectie si am delegat specialisti in domeniu sa nu faca rabat de la cele mai bune scenarii, asa ca dintr-un total de 550 proiecte inscrise, iti pastram spre vizionare 37, dintre cele mai cele. Cu ocazia asta iti mai vindem un pont: Bucharest Film Awards este un festival ce propune, prin intregul concept, o alternativa in raport cu continutul promovat in industria cinematografica comerciala.
Pe scurt: doua spatii alternative si trei zile pline cu filme pentru toate gusturile, ce aduc schimbari, mai mari sau mai mici. 
Mai mult decat atat, includem in programul de festival chiar si un workshop de Scenaristica, sustinut de Tudor Voican, cat si unul de muzica de film coordonat de ScoreKraft.

Atelierele Bucharest Film Awards 

La fel de accesibile vor fi si workshop-urile incluse in programul festivalului. Sambata, 28 ianuarie, la Simbio, Tudor Voican (lect.univ.dr in cadrul Departamentului de Scenaristica al Facultatii de Film din  UNATC - scenarist si producator, cunoscut pentru titluri precum Marilena de la P7 - 2006, California dreamin’ - 2007, Medalia de onoare - 2009 sau Periferic - 2010) va sustine un atelier de scenaristica. Duminica, 29 ianuarie, in ultima zi de festival, la Unteatru, va avea loc un workshop de muzica de film sustinut de ScoreKraft, una dintre putinele companii de productie de  muzica de film din Romania care colaboreaza constant cu nume mari din industria filmului Hollywoodian (Hans Zimmer, Thomas Bergersen, Tina Guo sau Lisa Gerrard).

In cadrul primei editii Bucharest Film Awards vor fi acordate 18 premii pentru trei categorii. Unul dintre castigatori va fi desemnat de catre public, fiecare participant la eveniment avand ocazia sa voteze filmul preferat.

Evenimentul va beneficia de o serie de proiectii speciale, in parteneriat cu Bucharest ShortCut Cinefest si Feel The Reel - International Film Festival din Glasgow, United Kingdom.

Intrarea este libera, asa ca nu ai scuza sa stai in casa!

Pune de o rezervare fix aici: http://bit.ly/2iKhQcx