Bucharest International Jazz Competition 2018

Bucharest International Jazz Competition 2018

Cand si unde

Descriere eveniment

In 2018 Festivalul International EUROPAfest, organizat de jmEvents, sarbatoreste 25 de ani printr-o editie aniversara. Primul eveniment muzical din Romania caruia Casa Regala i-a acordat Inaltul Patronaj inca din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop si muzica clasica cu artisti din intreaga lume. Ca de obicei, evenimentul se va derula in Bucuresti si Sibiu, dar organizatorii promit si surprize pentru publicul larg. Sub sloganul It's all about live quality music! EUROPAfest prezinta in perioada 10 – 19 mai o agenda bogata in evenimente.

 Un loc aparte il ocupa Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, care si-a castigat locul intre evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotriva de public, artisti si specialisti. Prezentand stiluri de jazz diferite, artisti ai noului val si proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul si-a construit o identitate puternica in peisajul cultural autohton, aducand in salile de concerte un numar ridicat de spectatori.

 Editia cu nr. 12 a Bucharest International Jazz Competition, desfasurata in perioada 12 - 19 mai 2018, este deschisa trupelor si vocalistilor de orice nationalitate. Termenul de inscriere este 10 februarie 2018. Mai multe informatii despre procedura de aplicatie se gasesc pe www.jazzcompetition.ro si pe pagina de Facebook a evenimentului.

 Organizatorii promit sa respecte traditia si sa ofere jazz intr-o varietate de forme prin concerte, workshopuri si jam sessions transformand Bucurestiul pentru o saptamana in capitala jazz-ului mondial.

 Sunt asteptate peste 20 de trupe, “creme de la creme”, care vor aduce publicului din Romania noile tendinte mondiale, seri memorabile de jazz, concerte de calitate, ritmuri originale, idei indraznete si combinatii surprinzatoare. Ultima editie a reunit in Semifinala 22 de trupe cu muzicieni din 20 de tari: SUA, Marea Britanie, Elvetia, Germania, Ungaria, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Coreea de Sud, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Nepal, Olanda, Spania, intr-o varietate de formule scenice - sextet, quintet, quartet, trio si duo.

 Facebook:

Pagina: https://www.facebook.com/Bucharest.International.Jazz.Competition/  

Eveniment: https://www.facebook.com/events/755683084610891