Festivalul National de Teatru Independent - FNTi 2016

Festivalul National de Teatru Independent - FNTi 2016

Cand si unde

Descriere eveniment

Patru zile, 37 de spectacole, 3 secțiuni și 14 teatre independente din 5 orașe. Aceasta este propunerea Festivalului Național de Teatru Independent pentru publicul bucureștean, în perioada 3-6 noiembrie 2016.

Cea de-a IVa ediție a Festivalului Național de Teatru Independent (FNTi4), organizată printr-un parteneriat al teatrelor independente din București, își propune să aducă în fața publicului, la fel ca în fiecare an, spectacole de calitate din zona independentă, subliniind necesitatea existenței și susținerii acestui fenomen teatral în România. Programul FNTi4 va reuni producții din București, Sibiu, Cluj, Oradea și Timișoara care vor putea fi urmărite atât în Godot Cafe – Teatru cât și în spațiile partenere din capitală: Point, Teatrul Luni de la Green Hours, Unteatru, Teatrul de Artă Bucureşti, În Culise (Club La Scena), Teatrul Arte dell’ Anima, Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O „Nicolae Bălcescu”, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Coquette și Librăria Cărturești Carusel.

  Selecția din acest an include 37 de producții ale teatrelor independente din București și din țară și spectacole de debut ale tinerilor absolvenți UNATC. De asemnenea, ediția a IV-a va avea și o secțiune de one man/woman show ce se va desfășura în spațiile Teatrul Arte dell’ Anima și Teatrul Coquette. 

Dincolo de oferta variată de reprezentații artistice independente, eforturile organizatorice din acest an s-au concentrat și pe crearea unui context favorabil colaborărilor între artiștii independenți. De asemenea, această ediție a festivalului va marca lansarea unei platforme de dialog între membrii Companiilor de Teatru Independent din țară și reprezentanți ai organismelor ce administrează politicile culturale naționale.

,,Ne bucurăm că și în acest an putem oferi publicului spectacole de calitate din toată țara. FNTi este o celebrare a teatrului independent românesc, care s-a născut și a crescut, fără îndoială, din dorința noastră de a mulțumi fiecărui spectator pentru sprijinul pe care îl acordă scenei alternative.’’ - George Remeș, Directorul Festivalului Național de Teatru Independent

Programul complet al festivalului și informații despre spectacole si bilete pe www.fnti.ro. și pe pagina de facebook a festivalului.