Parfumierii si creatiile lor

Parfumierii si creatiile lor

Cand si unde

Descriere eveniment

ARTIZANII OLFACTIVI susţine seminarul "Parfumierii și creațiile lor" la Carturesti Verona pentru a sărbători Ziua Internațională a Parfumului.

Meseria de parfumier este una extrem de frumoasă și deosebită. Se spune că în lume există mai puțini "maître parfumeurs" decât astronauți - o comparație pe cât de ciudată, pe atât de complexă, deoarece unui astfel de specialist îi sunt necesari 7, 8 sau chiar 10 ani pentru a ajunge la performanță.

Vom face o călătorie înapoi în timp, descoperind parfumurile emblematice ale culturii olfactive. Vă invităm alături de noi să descoperiți numele și creațiile celor mai importante personaje din industria parfumurilor.

Locuri disponibile: 15
Contribuție participare: 100 lei
*copiii sub 14 ani au acces gratuit

Participarea se face doar în baza unei rezervări
prin e-mail la: artizanii.olfactivi@gmail.com
sau la telefon: 0765 605 864 / 0726 196 831

Detalii și teme abordate

Măiestria creatorilor de parfumuri este simbioza dintre pasiune, ani de studiu, practică și perseverență. Fiecare creație olfactivă este o poartă către amintiri, către vise, către emoții, iar artizanii care generează astfel de "licori magice" fac parte dintr-un univers fascinant și plin de povești inedite.

Seminarul nostru își propune să implice și să incite toate cele 5 simțuri prin:

1. descoperirea unor informații inedite privind istoria parfumurilor;
2. identificarea tipurilor de ingrediente din sfera parfumului;
3. descoperirea unor case celebre de parfumuri;
4. descoperirea unor creatori de parfumuri care au avut un impact major la nivel mondial;
5. delectarea participanților prin intermediul unor materiale video surpriză, dar și prin delicii culinare;

Scopul seminariilor organizate de Artizanii Olfactivi este de a face cunoscut din aproape în aproape universul parfumurilor de nișă, al esențelor, al ingredientelor din care parfumurile se compun.

Dorim să ajutăm astfel iubitorii de frumos să înțeleagă mai bine această lume a mirosurilor, oferindu-le ocazia să descopere povești, istorii, detalii și noțiuni diverse într-o atmosferă relaxantă și incitantă, într-un cadru lejer pentru a dobândi interactiv noi informații .

În decursul seminariilor noastre vom descoperi nenumărate branduri și parfumuri deosebite, exclusiviste, compuse din ingrediente și uleiuri prețioase, create de unii dintre cei mai mari parfumieri ai lumii.