Whisky Fest 2016

Whisky Fest 2016

Cand si unde

Descriere eveniment

Prima ediție a Whisky Fest va avea loc la Casa Presei, Sala de Marmură, în perioada 10 - 12 noimebrie 2016, fiind primul eveniment dedicat în întregime uneia dintre cele mai apreciate băuturi ale tuturor timpurilor - whisky-ul.

Whisky Fest este un eveniment premium ce se va desfășura în spațiul elegant oferit de Sala de Marmură a Casei Presei și se adresează tuturor celor care apreciază calitățile unui whisky adevărat, mai presus de alcool, și doresc să deguste atât o băutură fină, cât și povestea din spatele acesteia. Nu degeaba whisky-ul a fost băutura favorită pentru o seamă de figuri istorice ca Frank Sinatra, Mark Twain, Sir Winston Churcill, William Faulkner sau George Bernard Shaw.

Vizitatorii festivalului vor afla de la experții în domeniu cum un distilat de cereale ajunge de la alcool la o băutură senzațională, care este influența lemnului de butoi în definirea gustului, de ce trebuie să așteptăm câteva zeci de ani pentru a ne delecta cu o băutură nobilă sau care este diferența dintre single malt, blend sau vatted malt.

Festivalul va aduce într-un singur loc peste 100 de etichete de whisky, într-o mare diversitate de arome și gusturi, de la sortimentele cele mai populare până la rarități cu o vechime mare, unele în premieră absolută în România.

În cadrul evenimentului, pasionații de whisky se vor putea delecta cu degustarea diverselor sortimente oferite de cele câteva zeci de branduri ce vor participa la festival. Lista completă a participanților va fi anunțată în cel mai scurt timp.

 

Festivalul se va bucura de prezența lui Tony Vanaria - Brand Ambassador Hudson și a lui Struan Grant Ralph –  Brand Ambassador Glenfiddich.

Cei doi vor oferi publicului WHISKY FEST sesiuni de mentoring exclusive, pentru un număr limitat de persoane, respectiv 30/ sesiune.

Tony Vanaria a fost coleg de liceu cu Ralph Erenzo, unul dintre fondatorii distileriei Tuthilltown, unde se produce whiskyul Hudson. De-a lungul anilor, cei doi au rămas cei mai buni prieteni și au construit împreună numele Hudson, pornind de la o micro distilerie artizanală și ajungând să producă primul și cel mai de calitate whisky din New York, de după perioada Prohibiției. Tony Vanaria este brand ambasadorul Hudson și este cunoscut pentru pasiunea cu care vorbește despre whisky, dar și despre poveștile savuroase ce s-au născut de-a lungul călătoriei Hudson.

Struan Grant Ralph este brand ambasadorul Glenfiddich, cel mai premiat single malt din lume. Primul său loc de muncă a fost la distileria Knockdhu din Speyside, ceea ce a pus bazele pasiunii sale pentru whisky și i-a conferit cunoștințe practice în arta și știință producerii acestei băuturi. Apoi, Struan a obținut diploma de masterat în chimie, iar dragostea pentru whisky l-a purtat în întreaga lume, unde și-a desăvârșit cunoștințele în locuri ca Osaka, Manilla, Melbourne sau Kuala Lumpur.

Biletele pentru aceste sesiuni se vor putea cumpăra la fața locului, pe baza sistemului primul venit, primul servit.

 

Programul va fi următorul:

Joi, 10 noiembrie, ora 20.00 - Tony Vanaria Brand Ambassador Hudson

- sesiune cu cele trei ediții Hudson prezente în festival (Hudson Baby Bourbon,

Hudson Four Grain și Hudson Manhattan Rye), băuturile degustate fiind incluse în preț. Prețul biletului este de 20 lei.

 

Vineri, 11 noiembrie, ora 19.00  – Struan Grant Ralph –  Brand Ambassador Glenfiddich

- sesiune cu etichetele Glenfiddich 12 YO, Glenfiddich 15 YO și Glenfiddich 18 YO, băuturile degustate fiind incluse în preț. Prețul biletului este de 20 lei.

 

Vineri, 11 noiembrie, ora 21.00 - Struan Grant Ralph –  Brand Ambassador Glenfiddich

- sesiune cu etichetele Glenfiddich 15 YO, Glenfiddich 18 YO și Glenfiddich 26 YO. Această sesiune este dedicată iubitorilor de single malt 12 yo care doresc să exploreze băuturi cu o vechime mai mare. Băuturile degustate sunt incluse în preț. Prețul biletului este de 30 lei.

 

Vineri, 11 noiembrie, ora 22.00 - Struan Grant Ralph –  Brand Ambassador Glenfiddich

- sesiune cu etichetele Glenfiddich The Original, Glenfiddich IPA și Glenfiddich XX. Această sesiune onorează unele dintre cele mai speciale etichete din festival, și este dedicată cunoscătorilor. Băuturile degustate sunt incluse în preț. Prețul biletului este de 30 lei.

 

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 18.00 - Tony Vanaria Brand Ambassador Hudson

- sesiune cu cele trei ediții Hudson prezente în festival (Hudson Baby Bourbon,

Hudson Four Grain și Hudson Manhattan Rye), băuturile degustate fiind incluse în preț. Prețul biletului este de 20 lei.

 

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 20.00 - Tony Vanaria Brand Ambassador Hudson

- sesiune cu cele trei ediții Hudson prezente în festival (Hudson Baby Bourbon,

Hudson Four Grain și Hudson Manhattan Rye), băuturile degustate fiind incluse în preț. Prețul biletului este de 20 lei.

 

 

Prețul unui bilet pentru prima vizită la eveniment este de 39 de lei / zi, indiferent de ziua participării și va include și un pahar special Glencairn, dedicat evenimentului, pe care vizitatorii îl vor primi cadou pentru a degusta băuturile din cadrul festivalului. Pentru oricare a doua vizită, accesul va costa doar 20 de lei. Abonamentele vor avea prețul de 70 de lei.

Biletele de 39 lei și abonamentele se pot cumpăra din Rețeaua IaBilet.ro și în fiecare zi de eveniment la intrare, într-un număr limitat.

Biletele de 20 de lei se vor găsi doar la intrate și vor putea fi eliberate doar prin prezentarea biletului din ziua anterioară, pe care recomandăm doritorilor să îl păstreze.