Astra Film Festival 2016

Astra Film Festival 2016

Cand si unde

Descriere eveniment

FESTIVALUL ASTRA FILM este un eveniment esenţial în cadrul comunităţii filmului european, dominând festivalurile de film documentar. Festivalul are loc în oraşul transilvănean Sibiu, fiind unic în Europa de Sud-Est. 

Festivalul aduce sub lumina reflectoarelor realităţi umane contemporane, aşa cum sunt evocate de cinematografia documentară. Acesta încurajează documentarele care oferă descrieri detaliate şi intime despre condiţia umană, sub forma poveştilor cinematografice emoţionante. Programul Festivalului prezintă o viziune realistă asupra societăţilor contemporane şi promovează armonia culturală şi trans-culturală.  

FESTIVALUL ASTRA FILM este o fereastră către cele mai recente producţii internaţionale de cinematografie documentară, cadrul pentru premierele româneşti şi locul potrivit pentru a lua pulsul producţiei est-europene de film documentar. În plus faţă de programul oficial, FESTIVALUL ASTRA FILM include diverse secţiuni create în scopul de a ilustra diversitatea şi tendinţele actuale ale cinematografiei documentare din întreaga lume şi prezintă diferite programe care să celebreze munca celor mai mari maeştri ai acestui gen de film.

FESTIVALUL ASTRA FILM a luat naştere în 1993, ca proiect pionier în regiune, iar povestea lui este la fel de fascinantă precum cele mai bune documentare. (urmăreşte aici Astra Film – O Scurtă Istorie)

Contribuţia Festivalului la formarea unui cadru pentru dezvoltarea unei cinematografii documentare în întreaga regiune şi, în special, în România, a fost substanţială, în măsura în care a atras atenţia industriei şi a construit o platformă pentru tinerii realizatori de film documentar, oferindu-le oportunităţi de instruire, precum şi o vizibilitate naţională şi internaţională a muncii lor. 

FESTIVALUL ASTRA FILM şi-a format un public de pasionaţi de documentare şi a pus în aplicare un program de educaţie prin film pentru publicul tânăr şi foarte tânăr, care a luat forma unui festival independent, numit ASTRA FILM JUNIOR, un eveniment naţional cu zeci de mii de participanţi în fiecare an. 

FESTIVALUL ASTRA FILM este locul în care poţi să întâlneşti colegi din industria filmului de pretutindeni, poţi să dezbaţi chestiuni fundamentale cu care se confruntă documentariştii când expun vieţile oamenilor reali pe marele ecran şi poţi să interacţionezi cu profesionişti şi cu un public pasionat. 

 

În acest an, FESTIVALUL ASTRA FILM are loc între 17 şi 23 octombrie 2016.