Club de Mobilitate Urbana (CMU) - Senseability

Club de Mobilitate Urbana (CMU) - Senseability

Cand si unde

Descriere eveniment

Primul Club de Mobilitate Urbana (CMU) - Senseability se deschide în aceasta toamna in spatiul La Firul Ierbii. La Senseability nevazatorii vor invata sa se orienteze mai bine cu ajutorul atelierelor de dezvoltare a mobilitatii urbane si vor afla despre structura tesutului urban al Bucurestiului prin intermediul a 10 harti tactile. Initiativa apartine Asociatiei Metodelor Alternative de Integrare Sociala si este finantata de Fundatia Orange prin fondul "Lumea prin culoare si sunet" editia 2017.

Obiectivul Clubului Senseability il reprezinta cresterea gradului de incluziune sociala a persoanelor cu deficiente de vedere care se lupta cu fenomenul de izolare sociala si au o teama naturala de a explora mediul urban local, de multe ori slab accesibilizat si agresiv.

Clubul asteapta membri si sustinatori — persoane cu deficiente de vedere, dar si persoane tipice — specialisti in educatie, servicii sociale, arhitecti, designeri si alti profesionisti care doresc sa faca un prim pas pe nevazute catre un Bucuresti incluziv.


Prima serie de ateliere are loc intre octombrie – ianuarie, participarea este gratuita si se face pe baza de inscriere pe http://www.amais.ro/formular-inscriere-ateliere/ sau la telefon 0757.526.247:

Mobilitate clasica cu Madalina Vilcu – 28 si 29 octombrie

Mobilitate alternativa cu Alexandru Cucu – 4 si 5 noiembrie

Mobilitate clasica: ghidaj cu cainele cu Paul Pogorin – 11 noiembrie

Tehnologie: Android cu Stefan Moisei – 18 si 19 noiembrie

Urbanism cu Iulian Canov si Anca Stefanescu – 25 si 26 noiembrie

Mobilitate profesionala cu Teodora Sarbu si Simona Filip – 9 si 10 decembrie

Drenaj limfatic cu Ovidiu Cucu – 13 si 14 ianuarie

Arhitectura cu Iris Popescu si Sabrina Ahmad – 20 si 21 ianuarie

Toate atelierele vor avea loc in spatiul La Firul Ierbii, Splaiul Unirii nr. 160, intre orele 11.00 - 15.00, mai multe detalii pe www.amais.ro.