IMapp Bucharest 2016

IMapp Bucharest 2016

Cand si unde

Descriere eveniment

UPDATE: Imagini 3D complexe vor personaliza și reinterpreta clădirea printr-un spectacol de sunet, lumină și culoare, „relieful” acesteia devenind o adevărată iluzie optică. Tema acestei ediții este „DIALOGURI”, iMapp Bucharest fiind dedicat interacțiunilor prin fiecare lucrare înscrisă în concurs. iMapp Bucharest se înscrie pe lista celor mai importante evenimente internaționale dedicate audio vizualului, anul acesta fiind finalist în categoria „Live Event of the Year” la premiile AV Awards din Londra, care desemnează câștigătorii pe 30 septembrie.

Sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 19:00, trupa Golan va urca pe scenă într-o formulă diferită, prezentând publicului un proiect inedit, Golan Symphonic, ce armonizează muzica electronică, vocea și instrumentele live. Acompaniați de 40 de instrumentiști ce formează o orchestră simfonică, cei cinci membri ai proiectului vor arăta în premieră experimentul electro-clasic la care au lucrat în ultima perioadă.

De la ora 21:00, headliner-ul serii, celebra artistă irlandeză Róisín Murphy, va susține un concert diferit, electrizant, pe scena din Piața Constituției. Melodii precum ”Overpowered”, ”House of Glass”, ”Exploitation” și ”Ten Miles High” o poziționează drept „regina muzicii experimentale”, putând fi ascultate la iMapp Bucharest, înaintea spectacolelor de video mapping.

Începând cu ora 22:30, echipele finaliste din Spania, România, Ungaria, Rusia, Muntenegru și Turcia vor dezvălui imagini încărcate cu semnificații profunde, dând startul unei conversații fascinante între artiști și spectatori. Fiecare proiecție durează 4 minute și 30 de secunde și folosește o impresionantă rezoluție 8K, pentru a materializa formele dialogului într-o grafică aparte, ce va prinde formă și culoare pe fațada clădirii, accentul fiind pus pe interacțiune, conținut 3D animat și storytelling. Tehnologia de ultimă oră este prezentă și în software-ul special, folosit pentru a integra cele 104 proiectoare într-un ansamblu unitar și coerent.

Câștigătorul competiției va fi desemnat de un juriu de prestigiu, format din personalități marcante ale industriei audio vizuale internaționale: Martin Pošta, Ana Ascencio, Kaat Heirbrant, Ilkka Paloniemi și Birgit Zander. Evenimentul are o componentă interactivă esențială, publicul având posibilitatea de a-și alege favoritul în seara evenimentului, începând cu prima proiecție, printr-un sms la numărul cu tarif normal 1843. Echipa care va întruni cele mai multe voturi prin sms va fi desemnată câștigătoarea Premiului Publicului.

 

Romera Diseño e Infografia SL, echipă specializată în lucrări grafice și de post-producțiedin Spania, o referință în industrie, va prezenta la iMapp Bucharest lucrarea”Chaos2Understanding”.  Show preview: 

 

 

Mindscape Studio din România, un studio de multimedia și tehnologie creativă specializat în video mapping, propune pentru cea de-a treia ediție a evenimentului lucrarea ”We Are Them”, o conversație filosofică între doi oameni și audiența care se va regăsi în povestea lor, experimentând emoții puternice. Pentru Mindscape Studio, iMapp Bucharest reprezintă o succesiune naturală a celui mai firesc sentiment pe care îl poate trăi un om, iubirea, care este prezentată printr-o coregrafie sincronizată între dans contemporan și proiecții. Show preview: 

 

Filip Roca, director artistic, artist vizual și new media din Muntenegru vine în România cu un spectacol de video mapping inedit, sugestiv numit ”Dislexia”. Show preview: 

 

 

Limelight, echipa din Ungaria cu15 ani de experiență, pregătește pentru 24 septembrie spectacolul ”Interconnection”, conținutul animațiilor și arta de a povesti 3D, poziționându-i ca unul dintre cele mai importante grupuri de artiști din domeniul 3D video mapping. Show preview: 

 

 

Illuminarium3000, un studio prietenos, ca o mică familie creativă, din Saint Petersburg, Rusia, proiectează la iMapp Bucharest lucrarea ”Close Encounters Of The Thirty Third Kind”.  Show preview: 

 

 

VOID, un grup independent de creație din Istanbul, Turcia, pregătește show-ul audio-video ”Lines” pentru București. Show preview:


 

 

iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume, organizat de Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, începe anul acesta în data de 9 septembrie, cu o serie de evenimente unice, care vor tranforma Bucureștiul în capitala artelor vizuale.

Astfel, evenimentele ce compun cea de-a treia ediție a festivalulului se vor desfășura în mai multe locații din București și debutează în data de 9 septembrie, cu un video mapping realizat de Motionlab, pe fațada Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, în Piața 21 Decembrie 1989, urmat de un teasing party la Club Expirat, unde vor fi proiectate elemente vizuale din identitatea iMapp Bucharest.

O săptămână mai târziu, în data de 16 septembrie, sărbătoarea artelor vizuale continuă cu un video mapping realizat de Les Ateliers Nomad, pe fațada Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, în Piața 21 Decembrie 1989, urmat de cel de-al doilea teasing party la Control Club.

iMapp Bucharest atinge punctul culminant în data de 24 septembrie, în Piața Constituției, unde 104 proiectoare vor cuceri cei peste 20.000 de metri pătrați ai suprafeței de proiecție, transformând, pentru o seară, fațada celei mai mari clădiri administrative din Europa, Palatul Parlamentului.

Începând cu ora 22:30, echipele finaliste din Muntenegru (Filip Roca), Spania (Romera Diseño e Infografia), Turcia (VOID), România (Mindscape Studio), Rusia (Illuminarium 3000) și Ungaria (Limelight) își vor prezenta lucrările, câștigătorul competiției fiind desemnat de un juriu format din personalități marcante din industria audiovizuală: Martin Pošta – Directorul Festivalului SIGNAL din Praga, Ana Ascencio – Directorul Artistic al Festivalului MAPPING din Geneva, Kaat Heirbrant – Directorul Festivalului LIGHT din Ghent, Ilkka Paloniemi – Directorul Artistic al Festivalului LUX din Helsinki si Birgit Zander – fondatorul, organizatorul și Directorul Creativ al FESTIVAL OF LIGHTS din Berlin. Conceptul creativ al concursului din această ediție este „DIALOGURI”.

Spectacolul va debuta cu un concert susținut de celebra artistă Róisín Murphy, un nume sonor al muzicii electro pop, care vine în România cu un show electrizant. În deschidere, de la ora 19:00, vor performa GOLAN & Orchestra, care vor prezenta un proiect inedit ce armonizează muzica electronică, vocea și instrumentele live.

Mai multe detalii pe:
www.imapp.ro / www.creart.ro