JAZZ at BRAN CASTLE 2016 - 4th Edition

JAZZ at BRAN CASTLE 2016 - 4th Edition

Cand si unde

Descriere eveniment

Fundația JAZZ FESTIVALS & EVENTS, în parteneriat cu Castelul Bran, organizează în perioada 26-28 august 2016 a IV-a ediție a FESTIVALULUI JAZZ AT BRAN CASTLE, care se va desfășura, ca și precedentele ediții, în incinta curții interioare a Castelului Bran și în Biserica Evanghelică Râșnov.

Și ediția de anul acesta a festivalului își propune să reunească mai mulți artiști care nu au mai concertat în România sau în cadrul festivalului și, după caz, în componenţa în care vor concerta cum ar fi: pianistul italian Giovanni Ceccarelli, care va concerta atât solo cât și alături de bandoneonistul italian Daniele di Bonaventura într-un inedit Duo, orgă și bandoneon; Giovanni Guidi Trio, introspectivul pianist italian fiind acompaniat de contrabasistul american Thomas Morgan și bateristul portughez João Lobo. În același context se înscrie și Phronesis, un trio danezo-britanic-norvegian, protagonist al mai multor premii în ultimii ani, care revine în România pentru a-și promova albumul “Parallax” nou aparut în luna aprilie 2016; celebrul și neconvenționalul trompetist german Markus Stockhausen cu proiectul “Quadrivium”, proiect prezentat pentru prima oară în Romania, alături de violoncelistul german Jörg Brinkmann, pianistul și organistul italian Angelo Comisso și bateristul german Christian Thomé și Jacob Young Trio, chitarist norvegian care debutează în țara noastră alături de percuționistul italian, Paolo Vinaccia, devotat prieten al festivalului, și saxofonistul norvegian Bendik Hofseth.

Prezent în România la mai multe festivaluri de jazz în ultimii ani, virtuozul pianist italian Stefano Battaglia va urca pe scena festivalului cu două proiecte: cu trio-ul “In the Morning”, ultimul său album apărut la ECM și în duet cu clarinetistul german Ulrich Drechsler, împreună cu care își va promova albumul “Little Peace Lullaby” în curs de apariție în luna mai a acestui an.

De asemenea, avem plăcerea de a îl readuce pe scena festivalul pe pianistul suedez Bobo Stenson, de această dată alături de contrabasistul Palle Danielsson și bateristul Jon Christensen - două figuri remarcabile ale jazz-ului norvegian, cei trei artişti concertând, în premieră, în formula amintită. Din acelaşi areal jazzistic norvegian revine şi Helge Lien Trio, grup care în urmă cu câţiva ani a aşteptat la Garana finalul unei ploi torenţiale pentru a încânta un auditoriu restrâns, binecuvântat cu un recital deosebit care a meritat cu prisosinţă aşteptarea calmului naturii.

În ambianța barocă a Bisericii Evanghelice Râșnov, Daniele di Bonaventura, Giovanni Ceccarelli, Markus Stockhausen, Jörg Brinkmann şi Angelo Comisso vor reconstrui sonorități ale muzicii profane în biserică în două formule inedite.

Cel mai vizitat obiectiv turistic al României va redeveni pentru câteva zile amfitrionul jazz-ului internațional. Concertele vor avea loc de vineri până duminică, începând cu orele 19.00, în curtea interioară a Castelului Bran și sâmbătă si duminică, de la ora 12:00, respectiv 13:30, în Biserica Evanghelică Râșnov, astfel:

VINERI - 26 AUGUST
19:00
Bobo Stenson, Palle Danielsson & Jon Christensen
Bobo Stenson – pian / Palle Danielsson – contrabas / Jon Christensen – baterie

20:00
Giovanni Guidi Trio
Giovanni Guidi – pian / Thomas Morgan – contrabas / João Lobo – baterie

21:00
Phronesis “Parallax”
Jasper Høiby – contrabas / Ivo Neame – pian / Anton Eger – baterie

SAMBATA - 27 AUGUST
12:00 – Biserica Evanghelică Râșnov
Daniele Di Bonaventura & Giovanni Ceccarelli

19:00 – Castelul Bran
Helge Lien Trio
Helge Lien –pian/ Frode Berg – contrabas/ Per Oddvar Johansen-baterie

20:00
Stefano Battaglia Trio “In the Morning”
Stefano Battaglia – pian / Salvatore Maiore – contrabas / Roberto Dani – baterie

21:00
Giovanni Ceccarelli Piano Solo

21:30
Daniele di Bonaventura Band’Union
Daniele Di Bonaventura – bandoneon / Marcello Peghin – chitară cu 10 coarde / Alfredo Laviano – percuție / Felice Del Gaudio – contrabas

DUMINICA- 28 AUGUST, ora 19:00
13:30 – Biserica Evanghelică Râșnov
Markus Stockhausen, / Jörg Brinkmann & Angelo Comisso

19:00 – Castelul Bran
Ulrich Drechsler & Stefano Battaglia “Little Peace Lullaby”
Ulrich Drechsler – bass clarinet, basset horn / Stefano Battaglia – pian

20:00
Jacob Young Trio
Jacob Young – chitară electrică / Bendik Hofseth – saxofon / Paolo Vinaccia – percuție

21:00
Quadrivium
Markus Stockhausen – trompetă / Jörg Brinkmann – violoncel / Angelo Comisso – pian / Christian Thomé – baterie

Detalii despre componența formațiilor găsiți pe www.jazzevents.ro, site-ul oficial al festivalului.