La Paris, Monser!

La Paris, Monser!

Cand si unde

Descriere eveniment

Fantezie muzicala cu parfum interbelic, La Paris, Monser! este o poveste originala, care aduna in scena personaje ale Bucurestiului si Parisului de odinioara, pentru bucuria celor care stiu sa opreasca timpul in loc.

Teatrul se contopeste cu muzica, intr-un spectacol inedit, ce reda aerul Bucurestilor de alta data si nostalgia Parisului interbelic, intr-o nota vesela si prin intermediul unor artisti talentati.

Gazdele intamplarilor “cu cantec” sunt Mita Biciclista, geisha autohtona a Micului Paris, Zita, discipola ei cu bovarisme de carciumareasa si Monser, filosoful melancolic de Dambovita, care surprinde spectacolul lumii in a sa “carciumioara la Sosea”. Aceste personaje va invita intr-o calatorie muzicala, in cadrul careia se intalnesc pe scena Cristian Vasile cu Maria Tanase, inainte ca amicul nostru, Monser, sa porneasca spre Paris, ca sa implineasca visul damelor mai sus amintite.

La Paris, Monser descopera boema din Montmartre, Jean Moscopol canta sub acelasi acoperis cu Edith Piaf, iluziile de amor ale Micului si Marelui Paris se intrepatrund, intr-un carusel muzical care imbina refrenele romanesti ale epocii cu cele de pe malurile Senei.

Fantezia La Paris, Monser! va invita sa petreceti o seara in compania unui cvartet atemporal, Quartetto Emozione, a pianistului Alexandru Burca - acrobat al stilurilor muzicale si improvizatiei si mai ales alaturi de solistii All’s Choir & Ballet Company, Madalina Constantin, Florentina Picus, Anfisa Fugaru, Ligia Necula, Marius Nine si Adrian Strezea.

Binecunoscutul scenarist Stefan Neagrau a creat un scenariu care imbina replicile intr-un joc sprintar si postmodern caruia nu-i pasa atat de conformitatea stilistica, ci mai degraba de potentialul teatral al intalnirii cuvintelor si personajelor in scena.

Regizorul spectacolului Alin Horia Manzat a imaginat o poveste muzicala lecuita de amprenta timpului, in care totul este posibil, artistic, cu atentie insa pentru modernismul bine temperat.

La Paris, Monser! a avut premiera pe scena Operei Comice pentru Copii in 2016 si a fost prezentat apoi in Festivalul International de Opera si Balet de la Teatrul de Opera si Balet ”Oleg Danovski” din Constanta si la Institutul Cultural Roman din Bucuresti.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua IaBilet.ro (Magazinul Muzica, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Agentiile Perfect Tour, standul de bilete de la Metrou Unirii, langa casa de bilelete Metrorex, Magazinele Uman si IQ BOX, pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara, la Hard Rock Cafe), precum si in ziua spectacolului, la intrare si pe aplicatiile de IOS si Android iaBilet. Biletele se pot cumpara si de la casa de bilete a Teatrului Nottara.