MAT MANERI, LUCIAN BAN, EVAN PARKER la ARCUB

MAT MANERI, LUCIAN BAN, EVAN PARKER la ARCUB

Cand si unde

Descriere eveniment


Intre Vortex Jazz Club din Londra si Bimhuis din Amsterdam, celebrul jazzman newyorkez Mat Maneri alaturi de Evan Parker si Lucian Ban se opresc joi, 24 octombrie, ora 19:30, la ARCUB, Bucuresti, pentru un concert exclusiv de lansare a celui mai recent album al sau, Sounding Tears. Concertul este prezentat in cadrul seriei Jazz @ ARCUB - Artist in Residence, ajunsa la cea de-a doua stagiune, curatoriata de celebrul muzician Mircea Tiberian si organizata de ARCUB cu sustinerea Primariei Capitalei.

In luna octombrie 2017, trioul Maneri / Parker / Ban se afla intr-un turneu european de promovare a albumului Sounding Tears. Concertul de la ARCUB, programat pe 24 octombrie, de la ora 19:30, este al doilea concert din cadrul stagiunii curente de jazz Artist in Residence de la ARCUB, deschisă pe 5 octombrie 2017.

Sounding Tears este primul album in 12 ani pe care Mat Maneri il scoate ca lider. Elogiat de critici si public pentru noile directii deschise in jazzul contemporan, violonistul newyorkez Mat Maneri - care a cantat in trecut cu David S. Ware, Paul Motian, Joe Morris – lansează în luna mai 2017 albumul Sounding Tears, primit cu recenzii elogioase de All About Jazz, The Guardian, Jazz Trail.

Pentru cel mai recent album al sau, Mat Maneri lucreaza cu legendarul saxofonist britanic Evan Parker si cu pianistul Lucian Ban, colaboratorul sau de aproape o decada. Jurnalistul Stuart Broomer, de la New York City Jazz Record, scria despre Sounding Tears, „Maneri, Ban si Parker duc improvizatia la un nivel de claritate si coerenta care rareori poate fi atins. Fara indoiala, una dintre cele mai frumoase lansari de discuri din 2017".
Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).