Roman-IA cu povesti

Roman-IA cu povesti

Cand si unde

Descriere eveniment

În perioada 8-11 iunie Asociația Gradusart organizează la București și Călărași, prima ediție a Festivalului ”RomânIA cu povești”, un eveniment care își propune să aducă în atenția tuturor iubitorilor de tradiții, IA și meșteșugul popular.

Activitățile gândite pentru aceste 4 zile de festival se adresează copiilor și părinților, proiectul “RomânIA cu povești” născându-se din dorința de a oferi copiilor și adulților o reeditare a bucuriilor pe care le-am experimentat în vremurile de odinioară, la țară, alături de bunici, trăind și simțind datinile și obiceiurile transmise din moși strămoși.

Locațiile de desfășurare vor fi Librăria Carturesti Verona și Clubul Țăranului din București, iar duminică 11 iunie, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași va găzdui festivitatea de închidere a Festivalului RomânIA cu povești. 

Accesul pentru evenimentul de deschidere din 8 iunie și înscrierile la atelierele creative se fac doar în baza unei rezervări către Asociația Gradusart pe adresa de email [email protected] .

Deschiderea festivalului va avea loc la Clubul Țăranului în data de 8 iunie, de la ora 19:00, prezentatorul evenimentului fiind Veronica Soare, un pilon important în multe campanii de strângere de fonduri, om de radio, fundraiser si fondator minuni.ro.

CUM S-A NĂSCUT ROMÂNIA CU POVEȘTI?

În urma proiectului #donezpentruie, inițiat de Alexandra Giuca în jurul zilei de 17 Martie și susținut de Asociația Culturală GradusArt.

Alexandra Giucă: ”Tot ceea ce sunt eu astăzi reprezintă rezultatul unor oameni. A celor care mi-au oferit gratuit cunoaștere, iubire, zâmbete, zile și nopți nedormite, povești și basme necitite, dar rostite, ierni pline de simplitate, cu mere și covrigi la gura sobei, dimineți de toamnă cu miros de pământ și struguri, după-amiezi de vară pline de fân și flori…. E o listă infinită a copilăriei care m-a transformat încet-încet în om mare. Din copilăria mea am păstrat aproape de suflet câteva ii țesute și cusute de mamaie (bunica mea), undeva pe lângă Roșiorii de Vede, ca pe o mărturie mută, dar vie, a tuturor anilor petrecuți la țară. Sunt portalele mele către trecut, către amintiri, către fericirea blândă a copilăriei. IA.  Aceasta este cauza pentru care anul  acesta am ales să îmi donez ziua cadou.”

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Joi, 8 iunie, ora 19.00, Clubul Țăranului – Eveniment de deschidere Festivalul “RomânIA cu povești”

Vineri, 9 iunie, ora 19.00, Clubul Țăranului – Seminar “Tradiția cusutului”

Sâmbătă, 10 iunie, ora 12.00, Clubul Țăranului – Atelierul de cioplit în lemn

Sâmbătă, 10 iunie, Cărturești Verona: 

– Ateliere de basme românești  (ora 11.00)

– Atelier de cusut pentru copii  (ora 11.00)

– Atelier de cusut IE, pentru adulți (ora 17.00)

Duminică, 11 iunie, ora 11.00 Cărturești Verona – “Atelierul de împâslit zâne”           

Duminică 11 iunie, ora 13.00, Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație – Atelier de jocuri și basme românești

Duminică, 11 iunie, ora 17.00, Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație – Eveniment de închidere Festivalul “RomânIA cu povești”.

Partenerii Festivalului RomanIA cu povesti sunt Clubul Țăranului, Librăria Cărturești, Antreprenorești și Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași.

Înscrierile la ateliere se fac prin Asociația Gradusart la adresa de email [email protected],  accesul fiind valabil doar în baza acestora.