Strauss Festival Orchestra Vienna

Strauss Festival Orchestra Vienna

Cand si unde

Descriere eveniment

Strauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta maestrului Willy Büchler, aduce, pentru al optulea an consecutiv, fascinaţia muzicii autentice vieneze în România. Spectacolul veritabil vienez va avea în plus o componentă vizuală, prin grația corpului de balet Pegani și va beneficia de participarea extraordinară a doi soliști de renume mondial, soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy.

Viena, locul de grație în care s-au născut valsurile și unde au creat marii compozitori ai lumii, a stabilit un standard de autenticitate și puritate a stilului de interpretare. Strauss Festival Orchestra Vienna este un ansamblu de top al Vienei, loial autenticității vieneze și având o caracteristică personală, care constă în farmecul și bucuria de a face muzică la cel mai înalt nivel artistic. Orchestra fascinează auditoriul din toată lumea cu îmbinarea desăvârșită a jovialității cu profunzimea artistică. Fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, cel mai mare specialist în Strauss din zilele noastre, Strauss Festival Orchestra Vienna a primit în rândurile sale muzicieni excepționali, păstrându-și de-a lungul timpului supremația între marile ansambluri vieneze de gen. Strauss Festival Orchestra Vienna a devenit cunoscută publicului românesc după invitația în Festivalul Enescu, aducând de opt ani românilor Crăciunul în pași de vals.

De la începutul mileniului, din anul 2000, Strauss Festival Orchestra Vienna susține anual Concertul de Anul Nou în Sala Mare a renumitei Wiener Konzerthaus. Concertul de pe 1 ianuarie 2017 va fi condus de maestrul Willy Büchler, care va conduce Strauss Festival Orchestra Vienna și în turneul de Crăciun din România. Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este personajul cheie al spectacolului, stăpânind nu doar scena, ci şi publicul, pe care îl invită să participe cu totul la spectacol. Capacitatea incomparabilă de a cuprinde muzicienii şi publicul şi de a dirija cu vioara în mână, continuând tradiţia lui Johann Strauss, i-au adus recunoasterea internaţională și prețuirea spectatorilor.

Spectacolul autentic vienez va aduce spectatorilor români o premieră care va completa tabloul fabulos al Vienei Imperiale – grația corpului de balet, care va crea o poveste diferită pentru fiecare piesă muzicală, cu o coregrafie și costume diferite, special create pentru a da viață muzicii nemuritoare a Dinastiei Strauss. Coregrafia poartă semnătura celebrei balerine Raffaela Pegani, o artistă cu o carieră îndelungată împreună cu Strauss Festival Orchestra Vienna. Romina Kołodziej a studiat la Opera de Stat din Viena și este prim-balerină la Teatrul Național Slovac din Bratislava. Vladimir Snizek este balerin, coregraf, manager, având o agendă încărcată, cu turnee în toată lumea.

După ce au stârnit entuziasmul publicului în 2014, când au concertat pentru prima dată împreună cu Strauss Festival Orchestra Vienna, soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy vor reveni ca invitați în spectacolul Vienna Classic Christmas. Vocea tenorului Robert Nagy a facut senzatie in toata Europa, fascinand publicul cu rolurile pe care le-a interpretat si cu lejeritatea cu care ia acutele. Soprana Leontina Văduva este considerată una dintre cele mai mari soprane ale lumii. Artista a dat viață celor mai mari eroine ale operei și a concertat pe cele mai prestigioase scene ale lumii.

Rafinament, eleganță, distincție într-un mirific spectacol de Crăciun, care îmbină auditivul, vizualul și emoționalul – spectacolul Vienna Classic Christmas, susținut de Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a corpului de balet Pegani și a soliștilor Leontina Văduva și Robert Nagy!

Evenimentul face parte din Programul național cultural “Artă contra Drog” 2016, proiect derulat de Centrul Internațional și pentru Drepturile Omului - CIADO România și Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film „Dracula”. Scopul proiectului este de a informa publicul asupra riscului asociat consumului de droguri și de a oferi, în același timp, o alternativă de viață sănătoasă prin consumul de acte cultural-artistice.

Turneu național:
12 decembrie – IAȘI, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”
13 decembrie – BACĂU, Teatrul de Vară „Radu Beligan”
14 decembrie – CONSTANȚA, Casa de Cultură a Sindicatelor
16 decembrie – BUCUREȘTI, Sala Palatului
17 decembrie – CRAIOVA, Sala Polivalentă
18 decembrie – TIMIȘOARA, Opera Națională Română
19 decembrie – CLUJ-NAPOCA, Opera Națională Română
20 decembrie – BRAȘOV, Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”

Program:
Johann Strauß Sohn: Ouvertüre zur Operette „Waldmeister“
Johann Strauss Sohn: Frühlingsstimmenwalzer op. 410 (Ballett)
Jacques Offenbach: „Ah que j’aime les militaires“ (Leontina Văduva)
Johann Strauss Sohn: Tik-Tak-Polka op. 365
Johann Strauß Sohn: Schatz – Walzer op. 418
Franz Lehár: "Dein ist mein ganzes Herz" (Robert Nagy)
Johann Strauß Sohn: Tritsch – Tratsch – Polka op. 214 (Ballett)
Johann Strauß Sohn: Morgenblätter, Walzer op. 279
Eduard Strauß: Bahn frei! Polka schnell op.45 (Ballett)
Robert Stolz: „Spiel auf deiner Geige“ (Leontina Vaduva)
Johann Strauß Sohn: Annen – Polka op. 117
Eduard Strauss: Mit Vergnügen, Polka schnell op. 228
Emmerich Kalman: „Ganz ohne Weiber geht die Chose nicht“ (Robert Nagy)
Johann Strauß Sohn: An der schönen blauen Donau, Walzer op. 314 (Ballett)

 

Biletele se pot achizitiona din reteaua Bilete.ro