Vibrate Festival - Chrismas Concert

Vibrate Festival - Chrismas Concert

Cand si unde

Descriere eveniment

vibrate!festival, cel mai tânăr festival de muzică clasică al Brașovului, care se desfășoară în fiecare vară, în luna iunie, organizează pentru a doua oară un concert de Crăciun dedicat partenerilor și prietenilor festivalului.

Cei trei fondatori ai festivalului, Vlad Maistorovici, Diana Ionescu și Mădălin Iacob, au plecat de la crezul că muzica clasică este accesibilă oricui și se poate cânta în multe alte spații decât cele obișnuite. Astfel în cele două ediții ale festivalului, muzica clasică a răsunat la Brașov în biserici, muzee, cafenele, ceainării, licee, centre culturale, pub-uri, adică acolo unde se află publicul. Acest crez rămâne la fel de important și în alt proiectul al echipei vibrate!festival: concertul de Crăciun. 

Astfel după ce iarna trecută concertul a avut loc la Muzeul Național Cotroceni din București, anul acesta concertul de Crăciun va avea loc în două spații moderne, reprezentative pentru oraș: Atrium-ul Bibliotecii Naționale a României din București și Aula Universității Transilvania din Brașov.

vibrate !festival a invitat la ambele ediții ale sale tinere staruri ale scenei internațioanale din Marea Britanie, Ucraina, Germania, Rusia, Spania, Italia, Olanda, Elveția, prezența invitaților străini fiind majoritară. Spre deosebire de festival, ansamblul cameral vibrate!festival Superstrings Orchestra a fost fondat de violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici, directorul vibrate!festival, pentru a aduce împreună cei mai buni instrumentiști români si străini într-o orchestră internațională bazată pe Români. Având între membrii săi artiști care au evoluat la vibrate!festival și împărtășind aceeași viziune artistică, valorile ansamblului vibrate!festival Superstrings Orchestra sunt excelența, tradiția, inovația și diversitatea în muzica clasică. 

 

ARTIȘTI:

Diana Ionescu, pian

Vlad Maistorovici, leader

Karolina Weltrowska (Germania), Răsvan Dumitru, , Roxana Curtgeafar, Andrei Stanciu, vioară

Meghan Cassidy (Marea Britanie), Traian Boală, , Emma Rotomeza, violă

Matthijs Broersma (Olanda), Andreea Țimiraș, violoncel

Florentina Ciornei, contrabas

 

Program: 

Luigi BOCCHERINI Musica Notturna delle strade di Madrid

Felix MENDELSSOHN Concert pentru pian și orchestră de coarde

- pauză -

Arvo PÄRT Summa

Vlad MAISTOROVICI Concert Transilvan

Benjamin BRITTEN Simple Simphony

 

BUCUREȘTI - 20 DECEMBRIE 2016, ORA 19.00 – BIBLIOTECA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

 

BRAȘOV - 21 DECEMBRIE 2016, ORA 19.00 – AULA UNIVERSITĂȚII TRANSILVANIA

 

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.