Whisky Fest 2017

Whisky Fest 2017

Cand si unde

Descriere eveniment

Primul festival din Romania dedicat iubitorilor de bauturi fine si cu traditie prezinta cea de-a doua editie a evenimentului, ce va avea loc in perioada 17 – 19 noiembrie la Casa Presei, Sala de Marmura.

Festivalul va aduce intr-un singur loc peste 150 de etichete de whisky, intr-o mare diversitate de arome si gusturi, de la sortimentele cele mai populare pana la raritati cu o vechime mare, unele in premiera absoluta in Romania.

Printre etichete se numara: 1792 10 Y.O, Jim Beam Double Oak, Jim Beam Signature Craft, Johnnie Walker Black Label, Towiemore sau Writer’s Tears.

THE MACALLAN M este rezultatul colaborarii dintre trei maestrii - Fabien Baron, Lalique si The Macallan – care au avut un obiectiv unic, acela de a crea cel mai sofisticat whisky din lume, intr-un decantor de cristal creat special, ce exuda frumusețe si expresivitate, la fiecare privire. Potrivit Guinness World Records, cea mai scumpa sticla de whisky vanduta vreodata la o licitație este Macallan M Decanter-Constantine. Sticla avea 6 litri si a fost vanduta la prețul de 628,000 dolari, la casa de licitații Sotheby din Hong Kong, in data de 23 ianuarie 2014. La Whisky Fest, The Macallan M va fi prezent intr-un recipient mai mic, dar cu nimic mai puțin special. 

Pentru prima oara la Whisky Fest, MOONSHINE a fost la origine o bautura alcoolica distilata, produsa de obicei ilicit, fara autorizație guvernamentala. Recent, bautura a fost legalizata in majoritatea tarilor si a devenit o adevarata opera de arta. Legala in Statele Unite din doar 2010, moonshine-ul a fost definit ca un whisky incolor si nematurat.  Si nimic nu e mai bun pentru cu cei care iubesc drumul batatorit cu motociletele Harley-Davidson decat Road House Customs Moonshine, una din multele etichete de moonshine prezenta in festival. Acest blend special este puternic si fin, un inceput perfect pentru povestirile de dupa calatorii. Are 51,5 de grade si este creat cu respect pentru Motorul Harley-Davidson 103. Este moonshine-ul care celebreaza drumețiile cu Harley Davidson.

 AMRUT este un brand de single malt indian, produs de Amrut Distilleries si lansat in 2004 la Glasgow, Scoția. Este primul whisky single malt produs in India, iar numele de Amrut este un cuvant din vechea sansctrita care poate fi tradus ca “nectar al zeilor”.

KAVALAN este distileria care a adaugat Taiwanul pe harta țarilor producatoare de whisky premium. Cunoscute pentru caracteristica aromatica inconfundabila de fructe tropicale, whisky-urile Kavalan au castigat numeroase premii si medalii prestigioase. Infințata in 2005 de catre Tien-Tsai Lee, distileria poarta numele vechi al provinciei Yi-Lan in care este situata, in nord-estul Taiwanului. Sursa de apa pura si climatul cu aer curat al acestei insule subtropicale sunt ideale pentru producția de whisky. Whisky Fest invita degustatorii de bauturi exotice sa incerce mai multe sortimente din acest whisky din Taiwan.

 Pretul unui bilet pentru prima vizita la eveniment este de 39 de lei/zi, indiferent de ziua participarii si va include si un pahar special Glencairn, dedicat evenimentului, pe care vizitatorii il vor primi cadou pentru a degusta bauturile din cadrul festivalului. Pentru oricare a doua vizita, accesul va costa doar 20 de lei. Abonamentele vor avea pretul de 70 de lei.

Biletele de 39 lei si abonamentele se pot cumpara din Reteaua IaBilet.ro si in fiecare zi de eveniment la intrare, intr-un numar limitat.

Biletele de 20 de lei se vor gasi doar la intrate si vor putea fi eliberate doar prin prezentarea biletului din ziua anterioara, pe care recomandam doritorilor sa il pastreze.