Asociaţia Prietenii Şcolii Centrale

Arta & cultura Centre & Institute

Adresa

Icoanei, Gradina Icoanei, 2, Bucuresti

Contact

  • Websitehttp://scoalacentrala.wordpress.com

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

 

Scoala Centrala, fondata in 1851, a fost prima scoala supra-primara de fete din Bucuresti. Asociatia Prietenii Scolii Centrale s-a nascut mult mai tarziu, in februarie 2009.


    
Prietenii Scolii Centrale sunt un grup tare simpatic si comunicativ. Iesim la ceaiuri si punem tara la cale. Radem mult, dar totul e de fapt serios. Vrem binele scolii in care ne-am petrecut ani buni din viata si facem tot ce putem in acest sens.

 

Prietenii Scolii Centrale sunt cei ce au plecat din scoala cu amintiri frumoase. Tineri profesionisti in domenii cat se poate de diferite, Prietenii Scolii Centrale isi gasesc un pic de timp sa ajute scoala.



De la infiintarea sa, din februarie 2009, Asociatia Prietenii Scolii Centrale se poate lauda deja cu o activitate bogata si sustinuta incluzand:
- o actiune de protest pentru a cere restaurarea scolii si pentru a contesta Planul Urbanistic de Detalui (PUD) emis de Primaria Sectorului 2, care prevede, in mod ilegal, construirea unui imobil de 14 etaje vis-a-vis de scoala.
- un proces intentat Primariei Sectorului 2



Poate ti se pare ca suna prea mult a activist. Noi ii spunem implicare sociala :)
Sau, spus intr-un mod poetic, ne reintoarcem la scoala dupa multi ani, cu cunostinte si forte noi, si incercam sa ajutam fiecare in felul lui, aceasta cladire, aceasta institutie, care a avut un rol important in formarea noastra.

Distribuie