Asociatia Industrii Creative

Servicii publice Institutii publice

Adresa

Pacurari, Pacurari, Iasi(Bl. 1, Sc. A, Ap. 11)

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Asociația Industrii Creative dezvoltă proiecte și produse care urmăresc creșterea industriilor creative, acordând o atenție deosebită antreprenoriatului și parteneriatelor din aceste domenii.

Ideea înființării asociației a apărut în 2008, odată cu finalizarea proiectului de cartografiere a industriilor creative din Iași, derulat de British Council România, însă asociația a dobândit personalitate juridică abia în 2010. Suntem o echipă de oameni tineri, pasionați de inovație, creativitate și afaceri. Avem ambiția să demonstrăm că industriile creative și culturale pot fi un important vector de creștere economică în România.

Pe lângă proiectele proprii, oferim servicii de consultanță și training în antreprenoriat, management, finanțări europene, marketing, resurse umane și proprietate intelectuală, pentru IMM-uri, antreprenori, artiști și meșteșugari din industriile creative. Ne adresăm, de asemenea, și autorităților publice, ONG-urilor, școlilor și universităților din domeniu cu care dezvoltăm parteneriate strategice pentru proiecte destinate creșterii potențialului creativ și cultural.

Ce ne propunem, concret

  • Să dezvoltăm abilitățile antreprenoriale ale artiștilor și oamenilor de afaceri din zona industriilor creative.
  • Să promovăm politicile de susținere și stimulare a industriilor creative.
  • Să inițiem și să sprijinim grupuri de artiști locali, antreprenori și alte persoane interesate de industriile creative.
  • Să atragem fonduri destinate antreprenorilor din zona industriilor creative si culturale.
  • Să atragem fonduri pentru a regenera comunitățile locale prin creativitate și cultură.
  • Să ajutăm la pregătirea studenților din universități pentru cariere in domeniul industriilor creative.

Distribuie