Biblioteca Judeteana V.A. Urechia

Arta & cultura Centre & Institute

Adresa

Mihai Bravu, 16, Galati

Program

  • L - V09:00 - 17:00
  • Duminica08:00 - 13:00

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Biblioteca Judeteana ”V.A. Urechia” are ca misiune satisfacerea intereselor de studiu, lectură, informare, documentare, educare şi recreere din municipiul şi judeţul Galaţi, prin promovarea cunoaşterii, având la bază optimizarea accesului la informaţii relevante prin creşterea colecţiilor de bibliotecă şi prin asigurarea de servicii publice moderne de informare adecvate fiecărei categorii de utilizatori.

 

De la 3500 de volume donate initial, s-a ajuns la 5200 la inaugurarea din noiembrie 1890. In prezent, Biblioteca detine cca 700.000 documente si ofera o gama bogata de servicii specifice: lectura, documentare si informare, precum si programe educationale, culturale si recreative pentru diverse categorii de utilizatori.

 

Cea mai mare parte a colectiilor se afla la sediul central. O gama completa de servicii de biblioteca este oferita la cele trei filiale: Costache Negri - la Casa de Cultura a Sindicatelor, Grigore Vieru - la Gara CFR Calatori si, recent, cea de la Parcul de Soft si Tehnologie a Informatiei.

Distribuie