Biblioteca Municipala "St. L. Roth"

Arta & cultura Centre & Institute

Adresa

Piata Regelui Ferdinand, 1, Medias

Program

  • L - V09:00 - 19:00
  • Duminica09:00 - 14:00

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Biblioteca publică este poarta locală deschisă spre cunoaştere şi centrul local de informaţii care asigură furnizarea promptă a cunoştinţelor şi informaţiilor necesare utilizatorilor ei.

 

Biblioteca colectează, prelucrează, actualizează şi oferă acces civilizat la sursele de informaţie şi cunoaştere stocate pe diverse tipuri de suport. Răspunde la orice solicitare publică de informare comunitară şi contribuie la civilizarea zonei pentru care funcţionează.

 

Astfel biblioteca publică poate oferi servicii tradiţionale, asigurând accesul la fondul de cărţi, periodice, discuri, videocasete şi alte materiale prin intermediul împrumutului la domiciliu sau la Sala de lectură. Aceasta este un instrument esenţial în educarea şi dezvoltarea culturală a tuturor celor care-i trec pragul.

 

Biblioteca Municipală St.L.Roth Mediaş este o bibliotecă publică, de drept public, de tip enciclopedic.

 

Conform Registrului de Mişcare a Fondului (R.M.F.), reiese că în anul 1955, în bibliotecă se afla un număr de 19.757 de volume. De la această dată şi până în prezent, instituţia, parcurgând un drum ascendent, a ajuns în momentul de faţă la 111.982 de volume existente în bibliotecă.

 

O bibliotecă nu e pur şi simplu un loc de depozitare a câtorva mii de volume, o bibliotecă este un organism viu într-o perpetuă mişcare; nu este un muzeu în care publicaţiile sunt nişte exponate puse la dispoziţia vizitatorilor.

 

Odată intrat în acest univers al cărţilor, bibliotecarul dispune de capacitatea de a selecta, a prelucra şi a prezenta utilizatorului informaţia necesară punând la îndemâna cititorilor foarte operativ lucrările de care aceştia au nevoie.

 

Acest lucru îl urmăreşte şi Biblioteca Municipală St.L.Roth - Mediaş, din cadrul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, prin secţiile şi compartimentele sale:

- Secţia adulţi;

- Secţia copii;

- Secţia de limbi străine;

- Depozitul de carte;

- Sala de lectură/conferinţe;

- Compartimentul media;

- Sala de înscriere - (biroul de înscriere/obţinere card şi prelucrarea resurselor de bibliotecă).

Distribuie