Adresa

Curtea Honterus, Centru, Brasov

Program

  • L - S10:00 - 17:00

Contact

  • Telefon fix0268511824

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Tinuta obligatorie

Descriere loc

Biserica Neagra - (secolele 14 - 15), cea mai mare constructie in stil gotic din Romania, avand cea mai mare orga din Europa. Aici puteti asculta concerte cu muzica clasica si preclasica (concertul cu ocazia Craciunului este celebru). In fata bisericii se afla statuia marelui umanist german Johannes Honterus.

Tarif:
preţ întreg 4 RON (aprox) 1.3 EURO;
preţ redus 2 RON (aprox) 2 EURO
(pt. elevi, studenţi, pensionari, militari)

Concertele de orgă pentru public sunt
organizate doar pe timpul verii.

Iunie şi Septembrie:
marţea, orele 18.00 (tarif 4 RON)

Iulie şi August:
marţi, joi, sâmbătă, orele 18.00 (tarif 4 RON)

Pe latura de nord- vest a Pieţei Sfatului se înalţă impozantă Biserica Neagră. De la 1385 când încep lucrările de construcţie şi până la incendiul din 1689 biserica s-a numit Sf. Maria. După incendiu, datorită culorii zidurilor arse, a primit denumirea de Biserica Neagră şi este cunoscută ca simbol al artei gotice transilvănene. Se remarcă din această perspectivă cele 5 portaluri executate în a doua jumătate a sec. al XV-lea, foarte bogat decorate, specifi c ultimei faze a goticului şi reprezentative pentru goticul flamboyant din zona centrală şi estică a Europei. Biserica adăposteşte o
importantă şi valoroasă colecţie de covoare orientale (peste 100). Stranele din interior constituie un alt element de patrimoniu al Bisericii Negre, la care se adaugă şi renumita orgă, cu 4.000 de tuburi, instalată în anul 1839.

Recenzia orasulm.eu

Distribuie

Citeste si: Vezi toate