Colegiul National CD Loga

Educatie Licee

Adresa

CD Loga, 37, Timisoara

Contact

  • Websitehttp://www.cdloga.ro

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Edificiul actual al şcolii a fost dat destinaţiei în 1903, având 58 elevi în clasa I (10 români, 13 maghiari, 9 evrei, iar restul germani, sârbi, bulgari).

 

Primul său director a fost eminentul profesor de limba română Silviu Bejan, participant la Marea Adunare pentru unire de la Alba Iulia.

 

În 1946 sub conducerea inimosului său director prof. Vasile Mioc, liceul este ridicat la rang de colegiu, sub frumosul nume de “Colegiul Naţional Bănăţean C. D. Loga” instituţie de prestigiu care a dat numeroase personalităţi, cunoscute în ţară şi peste hotare. Desfiinţat în 1948 de puterea comunistă, primeşte diverse denumiri, ca Liceul de băieţi nr.1, apoi Nikos Beloianis, comunist grec, străin de istoria şi cultura noastră naţională şi după aceea Liceul de matematică-fizică. În 1970 prin străduinţa unui grup de intelectuali, animaţi de prof. Gheorghe Andraşiu (participant la marea adunare de la Alba Iulia) se obţine din nou denumirea de Liceul C.D. Loga.

 

Andrei Şaguna în crezul său spunea: “un popor trăieşte până atunci până când îşi cunoaşte trecutu şi este însufleţit pentru viitorul său”. Ori generaţia noastră mărturiseşte că doreşte să cunoască acest trecut şi să fie continuatoarea lui, fiind de părere că dacă nu ne cunoaştem trecutul şi nu îl respectăm, nu merităm să ne trăim prezentul.

Distribuie