Institutul de Chimie Macromoleculara "Petru Poni"

Arta & cultura Centre & Institute

Adresa

Aleea Grigore Ghica Voda, Copou, Iasi

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Cursuri

Descriere loc

Institutul de Chimie Macromoleculara "Petru Poni" Iasi este institut de excelenta al Academiei Romane. Infiintat in februarie 1949, institutul are o traditie de peste cincizeci de ani in cercetarea fundamentala si aplicata, in domeniul chimiei organice si anorganice, al chimiei si fizicii polimerilor.

          Situat in dealul Copoului, intins pe o suprafata de 10 000 m2 (laboratoare de sinteza si analiza fizico-chimica, sala de conferinte, biblioteca, unitate de productie, atelier mecano-electric), cu un colectiv de cercetare ale carui realizari (publicatii, brevete, prezente la manifestari nationale si internationale, tehnologii elaborate si implementate in industrie) sunt recunoscute in tara si peste hotare, institutul se afla de mai multi ani in prima linie a cercetarii românesti si acopera practic toata problematica dezvoltarii stiintei si tehnologiei compusilor macromoleculari si materialelor polimere.

          Cartea noastra de vizita contine peste 1000 de lucrari stiintifice publicate in ultimii 10 ani (majoritatea in reviste internationale) si peste 50 de proiecte realizate in colaborare cu parteneri externi. Numai in anul 2001 institutul a câstigat prin competitie 54 de proiecte interne si a derulat 6 proiecte cu finantare europeana.

          In deceniul '90 a crescut exponential mobilitatea personalului de cercetare care participa activ la reuniuni stiintifice internationale, efectueaza stagii de cercetare - de scurta sau lunga durata - in laboratoarele partenerilor straini si beneficiaza de burse de specializare doctorala sau postdoctorala in Europa, Statele Unite, Canada, Japonia.

Distribuie