Adresa

I. C. Brătianu, Centru, Cluj-Napoca

Contact

  • Telefon fix0264593854
  • Websitehttp://www.institutfrancais-roumanie.com

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Accepta grupuri
  • Cursuri
  • Organizeaza evenimente
  • Potrivit pentru copii

Descriere loc

Clujul nu ar putea fi un adevărat centru universitar și cultural fără instituțiile care susțin și promovează arta și cultura, iar Centrul Cultural Francez, de mai bine de 20 de ani a fost unul dintre cele mai importante centre culturale ale orașului. Începând cu luna ianuarie a noului an, regruparea Centrelor Culturale Franceze din Cluj, Iași și Timișoara cu Institutul Francez din București a dat naștere Institului Francez din România, operator educativ, universitar, științific, cultural și audio-vizual al Ministerului Francez al Afacerilor Externe și europeene și al Ambasadei Franței în România, plasat sub autoritatea Ambasadorului Franței în România.

Astfel, începând cu 2012, Centrul Cultural Francez s-a transformat în Institutul Francez din Cluj (IFC) și pregătește pentru acest an lansarea un card cultural, care oferă acces preferențial celor care îl dețin la cursuri de franceză, la mediatecă, la activități culturale din oraș, dar și facilități din partea societăților franceze și a institutiilor de cultură din Cluj. IF Cluj , al cărui director este domnul Christophe Pomez rămâne în continuare orientat pe dezvoltarea domeniului audio-vizual, pe formare (ateliere pentru tineri profesioniști și vacanțe active "cinema junior" pentru copii) și pe dezbateri de idei, prin organizarea Rencontres de Cluj.

Având o experiență de peste 20 de ani în predarea limbii franceze, IF Cluj oferă cursuri de franceză generală pentru copii și adulți, cursuri de franceză specializată (afaceri, medical, juridic, turism), cursuri pentru companii și cursuri de română pentru francofoni. Programul cursurilor este unul fl exibil, adaptat nevoilor și cerințelor clienților. Pentru 2012, IF Cluj pregătește o serie de evenimente alături de o vastă rețea de parteneri locali.

Printre acestea, enumerăm binecunoscutele Primăvara Cafenelelor, Festivalul de Foarte Scurt metraj Très Courts, mai 2012, Festivalul filmului francofon, dedicat anul acesta Canadei francofone în martie 2012, Festivalul filmului francez, în noiembrie 2012, CLAP! - Zilele filmului pentru tineri, în decembrie 2012, dar și evenimente noi legate de film, teatru sau muzică. De asemenea, IF Cluj continuă să pună la dispoziția publicului mediateca sa, cu un fond de peste 15 000 de cărți și documente, peste 2000 de cd-uri, 1000 de filme și 77 de titluri ale presei franceze.

Distribuie