Liceul Teoretic "Miron Costin"

Educatie Licee

Adresa

Musatini, Alexandru, Iasi

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

     Certificatul de naştere al instituţiei noastre, care a marcat formarea atâtor generaţii, a fost emis la 1 septembrie 1972. S-a parcurs un drum lung, definit de elanuri şi idei inovatoare, de fapte puse sub semnul inventivităţii didactice aflate în slujba educării şi instruirii. Moment de răscruce, 1 septembrie 1998 este data la care Şcoala „Miron Costin” s-a transformat în Liceul „Miron Costin” care, prin performanţele obţinute în ultimii ani, şi-a câştigat un loc printre liceele de prestigiu din oraş. Seriozitatea si perseverenţa elevilor liceului nostru, absolvenţi ai claselor a XII-a, s-a concretizat în integrarea acestora în diverse forme ale învăţământului superior. Reuşitele la examenele de admitere, bacalaureat şi teste naţionale reprezintă împlinirea aspiraţiilor elevilor şi aşteptărilor părinţilor şi elevilor.

     Ne bucură faptul că avem în colectivul nostru de cadre didactice foşti elevi ai şcolii, întâlnirea trecutului cu prezentul împletindu-se într-un autentic dialog discipoli-elevi. Implicarea elevilor în activităţile didactice s-a reflectat în participări la sesiuni de comunicări, competiţii organizate pe diverse discipline, olimpiade şcolare iar munca lor a fost răsplătită cu numeroase premii la nivel municipal, judeţean şi naţional.

     Acest bogat palmares a încununat, în primul rând, munca elevilor, dar şi strădania dascălilor care au condus cu abilitate generaţii după generaţii prin labirintul misterios al cunoaşterii. În condiţiile unei societăţi cu deschidere spre lume, elevii şi profesorii din liceul nostru sunt implicaţi în mai multe proiecte naţionale si internaţionale. Nici pentru elevi, nici pentru profesori, liceul nu înseamnă clădire sau teorie cuprinsă în câteva manuale. Este ceva mai mult, este o „felie” de viaţă atrăgătoare, incitantă. Considerăm că elementele caracteristice pentru noi sunt: efervescenţa, pasiunea, eterna căutare.

     Liceul Teoretic „Miron Costin” Iaşi îşi fixează în acest context coordonatele care să-i permită să aibă un loc fruntaş în lumea şcolii.

Distribuie