Adresa

Strada Domneasca, 141, Galati

Program

  • L - D09:00 - 17:00

Contact

  • Telefon fix0236413452
  • Websitehttp://www.mavgl.ro

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

 

Muzeul de Arta Vizuala Galati inseamna pe langa patrimoniul incontestabil acea deschidere unica catre VIZUAL in acceptia sa cea mai larga. Atelierul tanarului plastician, spatiul de creatie pentru zona experimentalului in comunicarea prin arta, performanta, interferenta artelor, vizualul gestualitatii, vizualul verbalizarii frazei poetice, vizualul miscarii coregrafice, vizualul experimentului ambiental, vizualul freneziei muzicale, fara a mai pune in discutie vizualul efervescentei taberelor si simposioanelor de creatie.
Prin toate acestea Muzeul isi asigura unicitatea in peisajul institutional de profil din Romania.

Muzeul de Arta Vizuala Galati inseamna pe langa patrimoniul incontestabil acea deschidere unica catre VIZUAL in acceptia sa cea mai larga. Atelierul tanarului plastician, spatiul de creatie pentru zona experimentalului in comunicarea prin arta, performanta, interferenta artelor, vizualul gestualitatii, vizualul verbalizarii frazei poetice, vizualul miscarii coregrafice, vizualul experimentului ambiental, vizualul freneziei muzicale, fara a mai pune in discutie vizualul efervescentei taberelor si simposioanelor de creatie.Prin toate acestea Muzeul isi asigura unicitatea in peisajul institutional de profil din Romania.

 

Inaugurat in 1967, in vechiul Palat Episcopal, muzeul este primul de arta contemporana romaneasca. Are aproximativ 400 de lucrari de pictura, grafica si sculptura existente in salile de expunere si in aer liber- in parcul muzeului. Acesta detine o valoroasa colectie de arta moderna romaneasca din sec XIX si XX.

Distribuie