Muzeul de Istorie a Moldovei

Arta & cultura Muzee & case memoriale

Adresa

Piata Stefan cel Mare si Sfant, Centru, Iasi

Contact

  • Websitehttp://www.palatulculturii.ro/muzeuistorie.htm
  • Telefon fix0232218383

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Accepta grupuri
  • Potrivit pentru copii
  • Reduceri grupuri
  • Reduceri elevi/studenti

Descriere loc

Muzeul  de  Istorie  a  Moldovei  a  mostenit  patrimoniul  si  traditiile  a  doua  muzee  mai  vechi ce au functionat la Iasi din al doilea deceniu al secolului trecut, Muzeul  de  Antichitati  si  Muzeul  Municipal.

Din anul 1954, Muzeul a primit spatiu in aripa vestica a Palatului Culturii, la parter. In prezent, Muzeul de Istorie a Moldovei este muzeu de rang national, dispunand de un patrimoniu variat, care permite reprezentarea tuturor epocilor istorice raportate la intreg spatiul carpato-danubiano-pontic si european. A fost conceput ca muzeu pilot, experienta sa stand la baza infiintarii celorlalte muzee de istorie din Moldova.

Expozitia permanenta actuala a fost inaugurata în 1997 reprezentand o varianta de expunere in care mesajul cade pe capacitatea de expresie a obiectelor originale si nu pe aceea a materialelor auxiliare sau a textilelor care supraincarcau si ideologizau discursul muzeistic anterior.

Muzeul dispune de depozite si biblioteca proprie, precum si de o sala de expozitii temporare ce poarta numele lui  Orest Tafrali, ctitorul Muzeului de Antichitati.

Distribuie