Adresa

Alexandru Lăpușneanu, Centru, Iasi

Program

  • L - D10:00 - 17:00

Contact

  • Websitehttp://www.palatulculturii.ro/muzeuunirii.htm
  • Telefon fix0232314614

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Accepta grupuri
  • Potrivit pentru copii
  • Reduceri grupuri
  • Reduceri elevi/studenti

Descriere loc

Muzeul Unirii este situat in centrul orasului, pe strada Lapusneanu nr.14, si cuprinde un valoros patrimoniu de istorie moderna.

Cladirea muzeului constituie ea insasi, primul si cel mai important exponat de muzeu. Chiar golit de orice mobilier, edificiul constituie un punct de atractie. Pledeaza in acest sens vechimea constructiei, stilul arhitectonic, asezarea in peisajul urban si cu precadere destinul istoric de exceptie, casa fiind resedinta domnitorului Alexandru Ioan Cuza si a regelui Ferdinand.  

 Patrimoniul muzeului cuprinde o diversitate de piese de o deosebita valoare istorica, memorialistica, documentara,dar si artistica: documente, carte rara, harti vechi, fotografii, costume, arta decorativa( mobilier, portelan, arginarie, ceasuri,corpuri de iluminat,covoare) apartinind familiei domnitoare Cuza, dar si aristocratiei perioadei. Muzeul poseda si o valoroasa colectie de monede vechi si medalii.

 Pretul biletului este de 4 lei adulti, 2 lei elevi si studenti, pensionari. Beneficiaza de gratuitate: prescolarii, elevii in vacantele scolare, persoanele cu nevoi speciale si carora li se aplica masuri de protectie sociala, delegatiile oficiale, precum si alte delegatii cu caracter cultural, angajatii retelei muzeale a Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National. De asemenea, in prima marti a fiecarei luni este gratuit pentru grupurile organizate de prescolari, elevi, studenti si militari. Pretul ghidajul este de 25 lei/ora.

Distribuie