Rectoratul Universitatii Politehnica Timisoara

Educatie Universitati

Adresa

Piata Victoriei, Piata Victoriei, Timisoara(Piata Victoriei colt cu Bulevardul Republicii)

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

 

Universitatea "Politehnica" din Timisoara este una dintre cele mai mari si renumite universitati tehnice din Europa Centrala si de Est. Ea a fost infiintata in anul 1920, la scurt timp dupa unirea intr-un singur stat a tuturor teritoriilor romanesti -survenita in contextul redefinirilor statale din Europa, ce au urmat primului razboi mondial-, pentru a raspunde nevoii de ingineri resimtita de societatea romaneasca a vremii in relansarea economica la care ea s-a angrenat. In cei aproape 90 de ani de existenta, Universitatea "Politehnica" din Timisoara a produs peste 100 000 ingineri, deosebit de  apreciati, deopotriva in tara si in strainatate, pentru competenta si seriozitatea lor.

In prezent, Universitatea "Politehnica" din Timisoara are 10 facultati si 4 departamente independente. In cadrul lor, studiaza, respectiv lucreaza, cca 15000 studenti, cca 800 cadre didactice titulare si cca 900 cadre administrative si auxiliare.

 

 

Studiile in Universitatea "Politehnica" din Timisoara sunt organizate in paradigma “Bologna” si cuprind toate cele 3 cicluri: LICENTA, MASTERAT, DOCTORAT.

Portofoliul de specializari, curriculum-urile si syllabus-urile Universitatii "Politehnica" din Timisoara sunt bine acordate nevoilor societatii, universitatea cultivand relatii stranse cu mediul societal. In 2010 acesta va beneficia din partea Universitatii "Politehnica" din Timisoara de cca. 2000 absolventi. Dincolo de bunul sau nume in educatie, Universitatea "Politehnica" din Timisoara are si recunoasterea de actor de prima clasa pe scena cercetarii stiintifice romanesti, cu rezultate remarcabile si pe plan international. Un numar important de centre de cercetare, respectiv de echipe de cercetatori constituite ad-hoc, pe diverse teme, pun cu succes in practica strategia de cercetare a universitatii, in cadrul a numeroase granturi si contracte de cercetare castigate prin competitie. Rezultatele cercetarii sunt materializate inlucrari stiintifice, brevete de inventie si produse realizate, toate aducatoare de prestigiu, respectiv de importante fonduri banesti, pentru universitate.

 

Universitatea "Politehnica" din Timisoara dispune de o infrastructura de invatamant si de cercetare care, atat din punct de vedere imobiliar, cat si ca dotare, este comparabila cu a celor mai prestigioase universitati europene. Nivelul ei actual este consecinta unor investitii de peste 1500 miliarde lei vechi de care ea a beneficiat in perioada 2005-2008.

 

Una dintre prioritatile Universitatii “Politehnica” din Timisoara in ultimii ani a fost afirmarea si colaborarea internationala. Universitatea are in prezent acorduri de colaborare  cu peste 100 universitati din Europa, dar si din SUA, Canada si Japonia. Colaborarea are loc atat in cadrul unor programe EU, cat si in cadru bilateral direct.

Studentii Universitatii “Politehnica” din Timisoara dispun de un campus social de invidiat, ce cuprinde 16 camine -totalizand cca 5 500 locuri de cazare- si un restaurant. Toate camerele -2 000 la numar- beneficiaza de conexiune Internet superperformanta siteleviziune prin cablu, iar din 2007, de frigider si mobilier nou. Pentru studentii si angajatii sai, Universitatea "Politehnica" din Timisoara si-a dezvoltat o excelenta baza sportiva, cuprinzand: o sala de sport, un bazin de inot acoperit semiolimpic, terenuri de tenis, terenuri de baschet, terenuri de fotbal, minifotbal si handbal, o pista de alergare semicompetitionala, etc. Climatul interuman in Universitatea "Politehnica" din Timisoara este unul de buna-intelegere si respect reciproc, in egala masura agreabil si propice performantei. La construirea acestui climat si-au adus aportul si organizatiile neguvernamentale ale angajatilor -sindicatul-, respectiv studentilor -ligile-, aflate in raporturi pozitive cu forurile de conducere din universitate.

 

 

Distribuie