Scoala "Carmen Sylva"

Educatie Scoli

Adresa

Iasi

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Ca institutie, a fost infiintata in anul 1852, in fostul cartier Beilic, resedinta boierilor care veneau in capitala Moldovei, Iasi, sa stranga birurile sau sa mazileasca pe domnitorii necredinciosi Inaltei Porti.

In anul 1897,a fost reconstruita si noua cladire, dupa modelul Spiru Haret a capatat denumirea "Carmen Sylva", prin Inalt Decret Regal.
Dupa 1947, s -a numit, după noul nomenclator, Scoala Nr. 8 si a revenit la numele initial după 1989.
In prezent,functioneaza cu doua cicluri de invatamant, primar si gimnazial, invatatorii si profesorii care au lucrat si lucreaza fiind de inalta tinuta profesionala. Acestia au reusit sa atraga elevi nu numai din circumscriptia scolara ci si din alte colturi ale Iasiului.
Este dotata cu sali de clasa spatioase, cu mobilier modern, calculatoare cu acces la internet. Exista o linie de AEL, unde profesorii isi desfasoară lectiile, folosind un soft educational pus la dispozitie de Ministerul Invatamantului.
Materialul didactic confectionat de oamenii scolii sau achizitionat din diverse surse, asigura un invatamant modern de buna calitate care promoveaza elevii scolii spre cele mai inalte retele de invatamant.

Desi este una dintre cele mai vechi scoli din tara, si-a pastrat linia moderna de-a lungul timpului.

Distribuie