Scoala Gimnaziala nr. 10 " Petre Tutea"

Educatie Scoli

Adresa

Str.Lebedei , Tiglina 3, Galati

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Misiunea şcolii este asigurarea caracterului funcţional al procesului de învăţământ prin desăvârşirea artei de a educa, astfel încât educaţia să inducă autoeducaţia, iar elevul de azi să devină omul de mâine, garanţie solidă a viitorului unei societăţi care are nevoie de el.

 Fondată din anul 1934 cu denumirea de Şcoala Nr.13 Mixtă, a funcţionat pe teritoriul actual al Colegiului Naţional „Traian Vuia”. Prima semnătură în „Cartea şcolii” apare în anul 1959 - director, profesor Diamant Ionel. După 1950 s-au renumerotat şcolile din oraş şi a devenit „Şcoala Mixtă Nr. 10” Galaţi.

Actualul local a fost construit în anul 1967 – corpul A, respectiv 1972 – corpul B. După 1995, şcoala este „botezată” cu numele filozofului Petre Ţuţea.

 Şcoala Gimnazială Numărul 10 „Petre Ţuţea” este amplasată în partea de vest a municipiului Galaţi, între cartierul Ţiglina III şi cartierul Siderurgiştilor Vest, pe strada Lebedei, numărul 4, în apropierea complexului comercial „Siretul”.

 Începând cu anul şcolar 2005-2006, în incinta şcolii funcţionează şi Grădiniţa „Lizuca”, cu şase grupe, în trei săli de clasă.

Distribuie