Adresa

Tache Ionescu, Romana, 1, Bucuresti

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Sinagoga Eșua Tova din București este un lăcaș de cult evreiesc din orașul București, localizat pe Str. Take Ionescu nr. 9, lângă Piața Amzei. Ea a fost construită în anul 1840 în stil maur.

Mai este cunoscută și sub numele de Sinagoga Podul Mogoșoaiei.

 

Istoric

Sinagoga Eșua Tova a fost construită în anul 1840 în stil maur, fiind în prezent cea mai veche sinagogă din București. Are o suprafață de 295 m².

În primul deceniu al secolului al XXI-lea a fost renovată, fiind inauguratã în seara de 21 februarie 2007, în cadrul unei ceremonii în care "rugăciunile s-au îmbinat cu tradiționalele dansuri hasidice, pline de o explozivă bucurie de viață, a fost completarea, până la litera finală, a două Suluri de Tora, dedicate evreilor români uciși în Holocaust". La acest eveniment au participat Shlomo Amar (Șef Rabinul Israelului), Marele Rabin Menachem Hacohen al comunității evreiești din România, Lev Leviev (președintele Federației Comunităților Evreiești din Rusia), Nicholas Taubman (ambasadorul S.U.A. în România), Rabinul Abraham Ehrenfeld, dr. Aurel Vainer (președinte Comunității Evreilor din România). Cu acest prilej, Rabinul Shlomo Amar a dezvelit, la intrare, o placă de mari dimensiuni pe care sunt gravate numele celor care au condus această sinagogă de la înființarea ei.

 

(Sursa: Wikipedia)

Distribuie