Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan Cel Nou” Suceava

Sanatate Spitale

Adresa

B-dul 1 Decembrie 1918, 21, Suceava

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Spitalul Judeţean Suceava este cea mai reprezentativă unitate sanitară din judeţ şi unică în municipiul Suceava având o capacitate hotelieră de 1279 de paturi, ceea ce reprezintă 35% din totalul de paturi din judeţ, asigurând asistenţă medicală de specialitate în 23 secţii cu profile medicale diferite pentru o populaţie arondată de 250000 locuitori cât şi peste 30% din teritoriul judeţului. 

Serviciile medicale spitaliceşti de care beneficiază consumatorii de sănătate sunt asigurate în 23 de secţii şi 6 compartimente, din care câteva sunt cu profil medical unic în judeţ, respectiv specialităţile: gastroenterologie, urologie, oftalmologie, oncologie medicalã, etc.

În componenţa secţiilor sunt 30 de compartimente unde se asigură asistenţă în specialităţi medicale specifice, din care 9 compartimente sunt specialităţi medicale unice în judeţ, respectiv: endocrinologie, hematologie, neurochirurgie, chirurgie vasculară, chirurgie plastică, chirurgie toracica, neuropsihiatrie infantilă, HIV/SIDA, chirurgie maxilo-facială.

Furnizarea serviciilor medicale se asigură în regim continuu, în acest sens fiind organizate 21 linii de gardă în 14 specialităţi medicale diferite.

Platoul tehnic al spitalului este asigurat de laboratoare (explorări funcţionale, anatomie patologică, radiologie cu computer tomograf) cât şi punct central de transfuzii, secţie de sterilizare, bloc operator distinct, punct D.D.D., farmacie cu circuit închis şi staţie de distribuţie a oxigenului.

Compartimentul de Imagistică medicală este dotat cu aparate de ultimă generaţie: CT, aparat de radiologie Rx digital, repartizate de Ministerul Sănătăţii.

La nivelul I al spitalului este închiriat un spaţiu de 116 mp unde este instalat şi pus în funcţiune un aparat RMN de ultimă generaţie şi înaltă performanţă.

Unitatea de primire a urgenţelor este structurată din punct de vedere funcţional şi dotată conform normativelor în vigoare. Are în dotarea sa compartiment de imagistică radiologică distinct.

Spitalul are în structura organizatorică secţie de A.T.I., de 40 de paturi, care are o dotare adecvată cerinţelor actuale, prin programul Băncii Mondiale.

În secţiile cu potenţial risc major sunt organizate compartimente de T.I. în specialităţile diabet, cardiologie, obstetrica-ginecologie, neonatologie.

Distribuie