Adresa

Bd. Regele Ferdinand, Timisoara

Contact

  • Websitehttp://typopassage.ro
  • Telefon mobil0723152138

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • DJ
  • Locuri interior
  • Organizeaza evenimente

Descriere loc

Typopassage Timișoara este un micro-muzeu plasat în spațiul public dedicat designului grafic, artei de a modela litere, de a sculpta în alfabet. Scopul său este de a aduce în atenția generală designul grafic și grafica tipografică. Pasajul tipografic din Timișoara este prima extensie internatională a Typopassage Viena și a fost inițiat de tandemul curatorial Ovidiu Hrin, Synopsis (Timișoara)și bauer concept & design (Vienna).


*Typopassage Viena este plasat în curtea Museumsquartier Wien - unul dintre cele mai mari arealuri culturale din lume, cu o suprafață de 60.000 mp și aproape 4 milioane de vizitatori pe an – și scoate din anonimat teme culturale neglijate de publicul larg. Infrastructura de expunere este finanțată de quartier 21, departamentul dedicat culturii secolului XXI al Museumsquartier, iar biroul de design vienez grafic bauer concept & design a preluat curatorierea și finanțarea catalogului editat cu ocazia fiecărei expoziții.



La fel ca la Viena, pasajul tipografic timișorean este un loc de instruire a ochiului, o școală a vederii Lucrările expuse în el sunt conferințe publice despre forța secretă a literelor, despre modul în care informatii seci și forme fixe se transformă în mesaje inteligibile, despre felul în care decid alții ce anume devine vizibil pentru noi și ne îndrumă percepția.



În același timp, păsind in el devine limpede ca lumea literelor, aparent bine sudate in rândurile scrise pe o pagina obisnuita, poate deveni un teren manevră artistic.

Distribuie