Universitatea de Arte George Enescu - Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicala si Teatru

Educatie Universitati

Adresa

Horia, Centru, Iasi

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Prima instituţie de învăţământ muzical şi teatral, înfiinţată în ţara noastră a fost Şcoala de muzică şi declamaţiune din Iaşi, 1860.

O specializare teoretică a funcţionat încă din ultimele decenii ale secolului al XIX-lea. În urma frecventării cursurilor de Teoria muzicii, Armonie, Istoria muzicii, absolvenţii aveau posibilitatea de a preda muzica în şcoli. Structura facultăţii s-a cristalizat începând cu anul 1960 când s-a reînfiinţat Conservatorul după o întrerupere de 10 ani. În prezent funcţionează următoarele specializări:
     Pedagogie muzicală, 1960. Obiectivul specializării este de a pregăti profesori de muzică pentru toate ciclurile de învăţământ preuniversitar. Profesorul de muzică este pregătit şi pentru a fi dirijorul corurilor şi formaţiilor şcolare, fiind animatorul activităţilor artistice.
     Compoziţie muzicală , 1971 - Compoziţie Jazz şi Muzică uşoară , 1994. Obiectivul specializării este acela de a forma creatori de muzică, compozitori capabili să abordeze toate genurile de creaţie muzicală la un înalt nivel de profesionalism. Absolvenţii acestei specializări pot deveni şi cadre didactice în liceele şi facultăţile de specialitate.
     Muzicologie, 1975. Obiectivul specializării este acela de a forma cercetători care să abordeze fenomenul muzical în toate ipostazele sale: creaţia, arta intepretativă, muzicologia, educaţia muzicală. Absolvenţii pot deveni şi cadre didactice cu înaltă specializare necesare liceelor şi facultăţilor de muzică.
     Dirijat cor academic, 1960. Obiectivul specializării este de a pregăti dirijori pentru corurile profesioniste ale filarmonicilor, teatrelor de operă, coruri radio şi alte ansambluri profesioniste. Dată fiind dezvoltarea muzicii religioase şi apariţia a numeroase coruri bisericeşti, specializarea are largi perspective de dezvoltare şi de plasare a viitorilor dirijori.
     Muzică religioasă, 1992. Absolvenţii acestei specializări pot deveni profesori de muzică psaltică la Seminariile ortodoxe, profesor de muzică în învăţământul preuniversitar şi dirijori de coruri bisericeşti.

Distribuie