Universitatea Transilvania - Facultatea Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor

Educatie Universitati

Adresa

Politehnicii, Centru, Brasov(Corpul N)

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Locuri interior

Descriere loc

In Brasov, invatamantul superior in domeniul electrotehnicii, a inceput in cadrul Institutului Politehnic. Activitatile de invatamant electrotehnic au fost precedate de pregatirea in domeniul electrotehnic si electronic a studentilor de la sectiile cu profil neelectrotehnic, pregatire realizata de cadre didactice de specialitate electrotehnica si electronica, titulare, in catedrele cu profil neelectrotehnic, precum si de inginerii electrotehnicieni si electronisti din industrie, specialisti cu bogata experienta in proiectare si cercetare, acestia desfasurandu-si activitatea in calitate de cadre didactice asociate.

 Dezvoltarea industriei in orasul si judetul Brasov, in perioada postbelica si in special a industriei de autocamioane si tractoare, precum si dezvoltarea intreprinderii de echipament electric pentru autovehicule-si motoare electrice Electroprecizia-Sacele au facut sa creasca necesarul de ingineri electromecanici.

 Ca urmare a solicitarii conducerii Institutului Politehnic din Brasov, bazata pe considerentele aratate, in anul 1962 au luat fiinta Sectia de Electromecanica si catedra de Electrotehnica, in cadrul Facultatii de Mecanica.

 In anii urmatori, a avut loc o insemnata dezvoltare a sectiei de Electromecanica. Au fost realizate laboratoare de specialitate, s-a perfectionat activitatea de pregatire a studentilor, s-a dezvoltat activitatea de cercetare stiintifica, si s-a acordat dreptul de conducere la doctorat in domeniul electrotehnicii in cadrul sectiei.

 Ca urmare a acestor progrese, in urma demersurilor conducerii Institutului Politehnic din Brasov, in anul 1969 s-a infiintat Sectia de Electrotehnica, in cadrul Facultatii de Mecanica.

 Invatamantul de profil electrotehnic a suferit pe parcursul anilor, repetate modificari structurale, astfel pe langa invatamantul de 5 ani (ingineri, cursuri de zi), infiintat in anul 1962, s-au infiintat specializari de ingineri, forma de cursuri serale, de 6 ani, subingineri (cursuri de zi) cu durata de 3 ani si subingineri(cursuri serale) cu durata de 4 ani.
 Unele dintre formele de invatamant mentionate au fost succesiv desfiintate si reinfiintate.

 Prin infiintarea Catedrei de Electrotehnica, al carei obiectiv principal a fost formarea de ingineri electromecanici, a devenit posibila si perfectionarea pregatirii in domeniul electrotehnic, electronic si automatizari a studentilor de la sectiile cu profil neelectrotehnic din Institutul Politehnic Brasov, respectiv din Universitatea din Brasov, incepand cu anul 1971.

Distribuie