Vatra Neamtului

Food Restaurante

Adresa

DN1, Balotesti(soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 29)

Program

  • L - D10:00 - 23:30

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Accepta grupuri
  • Locuri pentru fumatori
  • Mancare gatita
  • Mic dejun
  • Tinuta obligatorie

Descriere loc

Nascut in anul 1961, Nicolae Avram a absolvit institutul de comert din Chisinau, Republica Moldova. Incepand sa lucreze in domeniul vinzarilor, pasiunea sa pentru restaurante a inceput sa se dezvolte putin cate putin, pina in 1992 cand a deschis primul restaurant in Republica Moldova, de tip traditional, numit "PUNGUTA CU 2 BANI".

 

Dupa o prima experienta in sfera restaurantelor, si pasiunea crescand treptat, a hotarit sa sparga gheata, si sa deschida in anul 2000 primul restaurant din Republica Moldova, de 5 stele, in stil moldovenesc, cu mancaruri si un design cu totul deosebit pentru acea perioada, care la numit "LA TAIFAS", care este si astazi unul dintre cele mai populare restaurante din Republica Moldova.

 

Pasiunea pentru restaurante si a serviciilor de alimentatie publica atingind noi culmi, a hotarit tot in acelasi an sa deschida primul Cocktail-Bar din Republica Moldova, pe care l-a numit "DEJA VU".

 

Avand un succes enorm, acest proiect a schimbat radical afacerea cluburilor de noapte din Republica Moldova. In anul 2001, proiectul "DEJA VU" a fost deschis pe strada Nicolae Balcescu, in centrul Bucurestiului, iar experienta lui Nicolae Avram si in primul rand pasiunea i-a permis sa creeze unul dintre cele mai distractive cluburi de noapte din Bucuresti.

 

In anul 2000, fiind desemnat seful reprezentantei comercial-economice a Republicii Moldova la Bruxelles, s-a relocat in Bruxelles pentru 4 ani. Indeplinind cu succes misiunea diplomatica, dar nu a uitat sa-si perfectioneze viziunea europeana in domeniul serviciilor de alimentatie publica, in special prin intalnirile de serviciu, care aveau loc deobicei prin restaurante si ambasade.

 

Capatind o notorietate imensa, si revolutionind sfera restaurantelor din Republica Moldova, prin creativitatea, si originalitatea sa, acest proiect a dat publicului ceva de nemaivazut, bucate exceptionale, si un nou suflu istoriei neamului nostru.

 

Aceasta experienta i-a permis sa obtina o vasta cunostinta despre bucate si domeniul restaurantelor europene, acest lucru aducand in anul 2007 la elaborarea unui nou proiect de restaurant la Chisinau, un restaurant-muzeu, numit Vatra Neamului, care este o imbinare intre bucatele stravechi, savurate de mosii si stramosii nostri, si o excursie in era lui Stefan Cel Mare, Mihai Viteazul si inegalabilul Mihai Eminescu.

Distribuie