Alpha Bank - Sucursala Cluj

Financiar Banci

Adresa

Str. Memorandumului, Centru, Cluj-Napoca

Program

  • L - V09:00 - 17:00

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Bancomat

Descriere loc

Alpha Bank a fost fondata in 1879 de catre John F. Costopoulos, care a infiintat o societate comerciala de mici dimensiuni in orasul Kalamata.
In 1918 departamentul de banking al firmei "J.F. Costopoulos" a fost denumit "Bank of Kalamata".
In 1924 Banca si-a mutat sediul la Atena, si denumirea acesteia a fost schimbata in "Banque de Credit Commercial Hellenique".
In 1947 denumirea a fost schimbata in "Commercial Credit Bank" iar in 1972 in "Credit Bank". In martie 1994 noua denumire a fost cea de "Alpha Credit Bank". 
In 1999 banca a achizitionat 51% din actiunile Bancii Ioniene. 
La 11 aprilie 2000 fuziunea Bancii Ioniene a fost aprobata prin absorbtie de catre Alpha Credit Bank. 
Denumirea noii banci, rezultata in urma fuziunii, este Alpha Bank.

 

ALPHA BANK GROUP impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si un numar mic de investitori greci, au infiintat in 1993 Banca Bucuresti SA, ca banca comerciala. Banca si-a inceput activitatea in anul 1994.

La inceputul anului 2000, Banca Bucuresti a fost redenumita ALPHA BANK ROMANIA pentru a sublinia apartenenta la Grup. Ca rezultat al politicii de obtinere a controlului total in filiale, Alpha Bank devine in anul 2005 actionar majoritar, detinand 99.43% din actiunile Alpha Bank Romania.
Avand in prezent peste 2500 de angajati, Banca ofera o gama larga de servicii si produse atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice cat si pentru sectorul de corporate, printr-o larga retea de sucursale situate in Bucuresti si alte orase mari din tara. 

Distribuie