Adresa

Avântului, 11, Galati

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Biserica greaca se intemeiaza in 1886. Pina atunci cu ocazia sarbatorilor religioase ale comunitatii se oficiau slujbe in biserica romana. La 6 august 1866 s-a pus piatra fundamentala a acestei biserici cu hramul “Scimbarea la fata. ” Sfintirea bisericii s-a facut la 6 august 1872 de catre Melisedec care la acea data era episcop all Romanului. Cladirea s-a facut prin subscriptii din partea membrilor comunitatii.

La intrarea principala, pe o placa de marmura, sunt gravate numele ctitorilor principali ai bisericii: Andreas Panas, Dimitrios Rodokanakis, Constantin Sakomanos. Cladirile din jurul bisericii erau destinate clericilor sai si scolii elene confesionale. Biserica avea o proprietate care ii aducea in 1891 un venit de 14000 de lei pe an. 

Biserica e vizitata in 1887, cu ocazia Pastelui, de episcopul Dunarii de Jos. Ca si in cazul bisericii Bunavestire din Braila Epitropia se straduieste sa infrumuseteze biserica Schimbarea la fata comandand in 1885 icoane la Constantinopol cunoscutului pictor S. Manglis.

Distribuie