Institutul Teologic Romano Catolic „Sfanta Tereza” Bucuresti - Rectorat si Facultatea de Teologie Romano-Catolica

Educatie Universitati

Adresa

Genereal Berthelot, Cismigiu, 1, Bucuresti

Contact

  • Websitehttp://www.itrc-buc.ro
  • Telefon fix0213139988

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Ca institutie de invatamant si cercetare, Institutul isi propune sa formeze specialisti cu pregatire superioara in diferite discipline. Totodata, se urmareste aprofundarea revelatiei crestine, explicarea sistematica a adevarurilor pe care le cuprinde ea, intelegerea  problemelor lumii de azi in lumina acestor adevaruri, promovarea formarii crestine si profesionale permanente, contributia activa, in stransa legatura cu ierarhia Bisericii, la intreaga opera de evanghelizare.
Tuturor celor care predau in Institut li se cere s a aiba o buna cunoastere a doctrinei catolice,  o viata profesionala si personala exemplara,  merite  stiintifice si aptitudini pedagogice deosebite (cf. Sapientia christiana , 25, 1), simt eclezial, spirit de colaborare etc. Spiritul ecumenic este promovat in toate imprejurarile.

Studentii Institutului urmeaza cursuri de teologie fundamentala si dogmatica, teologie morala fundamentala si speciala, logica, filozofie (metafizica, cosmologie, antropologie, epistemologie) si istoria filozofiei, stiinte biblice (introducere in studiul Bibliei, teologie biblica, exegeza Vechiului si a Noului Testament), teologie sacramentala si liturgica, istoria Bisericii, latina, istoria religiilor, drept canonic, ecumenism, muzica sacra.

Distribuie