Muzeul National de Geologie

Arta & cultura Muzee & case memoriale

Adresa

Soseaua Kiseleff, Kiseleff, 1, Bucuresti

Program

  • L - D10:00 - 18:00

Contact

  • Websitehttp://www.geology.ro/
  • Telefon fix0212128952

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Accepta grupuri
  • Reduceri grupuri
  • Reduceri elevi/studenti

Descriere loc

Amenajat in cladirea istorica a Institutului Geologic al Romaniei (1906), Muzeul National de Geologie a fost deschis publicului in anul 1990. Depozitarul unui patrimoniu de peste 80.000 de esantioane de minerale, roci si fosile, muzeul este organizat ca o carte, ce ilustreaza domeniile principale ale geologiei.

La infiintarea Institutului Geologic al Romaniei, chiar prin regulamentul de functionare, semnat de regele Carol I la 19 iunie 1906, se prevedea: "se vor alcatui colectiuni de roci si minerale din tara care, cu invoirea directorului vor putea fi vizitate si consultate de public".

Muzeul adaposteste un tezaur stiintific inestimabil, reprezentat prin colectii mineralogice, petrografice si paleontologice, recunoscute pe plan international. Aici pot fi admirate atat o colectie impresionanta de "flori de mina", cat si cea mai completa colectie de roci si fosile din Romania.

De asemenea se pot vedea, pe langa numeroasele resturi fosile de plante si animale, si extraordinarele reconstituiri ale unor vertebrate mari descoperite in stratele geologice de pe teritoriul Romaniei, inclusiv cativa dinozauri in marime naturala, dintre cei descoperiti in regiunea Hateg.

Distribuie