Observatorul Astronomic Bucuresti

Arta & cultura Muzee & case memoriale

Adresa

Bulevardul Lascar Cataragiu, Piata Romana, 1, Bucuresti

Program

 • L - S19:30 - Ultimul client

Contact

 • Telefon fix0212129644
 • Websitehttp://www.astro-urseanu.ro/

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

 • Accepta grupuri
 • Reduceri grupuri
 • Reduceri elevi/studenti

Descriere loc

Amiralul Vasile Urseanu, pasionat de astronomie a daruit semenilor sai aceasta originala constructie capabila sa deschida ferestrele cerului.

 

Observatorul astronomic Bucuresti este o emblema a orasului. Amenajat chiar in fosta locuinta a lui Vasile Urseanu, si amenajat corespunzator, rolul observatorului astronomic este de a deschide orizontul celor pasionati de astronomie.

 

 

Cum se poate ajunge la Observatorul astronomic?

Observatorul astronomic e situat intre Piata Romana si Piata Victoriei, pe bulevardul Lascar Catargiu si se poate ajunge aici foarte  usor din mai multe directii.

 •   7 minute de mers de la Piata Romana
 •   8 minute de mers de la Piata Victoriei

 

Cat costa vizitarea Observatorului astronomic din Bucuresti?

Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru elevi, studenti si pensionari biletul costa 2 lei. Nu este necesara programare pentru vizita, insa programarea este recomandata pentru grupuri mai mari de 20 de persoane.

Pentru fotografiere se plateste o taxa suplimentara de 15 lei.

 

Care este programul de vizitare?

Programul de vizitare variaza de la un anotimp la altul. Pentru programul actualizat, este recomandat sa vizitati pagina oficiala a observatorului astronomic: http://www.astro-urseanu.ro/vizitare.html

 •    de luni pana marti intre orele 14 - 18
 •    pentru observatii nocturne: marti, vineri si sambata intre 19 - 22

 

Alte informatii utile despre Observatorul astronomic din Bucuresti:

 • In timpul unor evenimente speciale precum eclipsele, fluxul de vizitatori este foarte mare, astfel incat vizitarea devine mai greoaie.
 • Observatorul astronomic nu dispune de o parcare proprie; este indicat sa parcati masina pe strada Amiral Vasile Urseanu.

 

Ridicata in primul deceniu al secolului trecut, construita sa arate ca o corabie ancorata chiar in centrul orasului Bucuresti, cladirea ce gazduieste Observatorul Astronomic al municipiului Bucuresti a fost inaugurata in toamna anului 1910 (atestarea documentara este mentionata in paginile revistei "Orion", prima revista romana de astronomie, care, in numarul, trimestrul IV/1910, anunta inaugurarea Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" desfasoara o gama larga de manifestari, care i-au conferit acestuia, pe linga functiunea sa oficiala, de institutie muzeistica de popularizare a astronomiei, si statutul de important centru de cultura stiintifica, admirat si cautat atit de catre specialisti si iubitori ai astronomiei, cit si de catre mass-media si publicul larg." Dr. Harald Alexandrescu

Distribuie