Parcul Alexandru Ioan Cuza

Arta & cultura Spatii publice

Adresa

Bulevardul Liviu Rebreanu, Titan, 3, Bucuresti

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Expat friendly
  • Potrivit pentru copii

Descriere loc

Parcul Alexandru Ioan Cuza, cunoscut si sub denumirile de Parcul Titan sau Parcul IOR, este situat in partea central-estica a Bucurestiului, in perimetrul delimitat de strazile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Campia Libertatii, Baba Novac si Nicolae Grigorescu.


Cu o suprafața de aproximativ 85 de hectare, este unul dintre cele mai mari parcuri din capitala. Parcul a fost amenajat in anii '70. Inainte de amenajarea parcului, partea dinspre Baba Novac purta denumirea de "Reconstructii", iar partea dinspre Camil Ressu se chema "Flax".

In acest parc se afla Biserica Pogorarea Sfantului Duh, construita din lemn, in stil maramuresan intre anii 1994 si 1996, cat si lacul Titan. Acesta este despartit de Podul Liviu Rebreanu in doua segmente, numite Lacul Titan 1 si Lacul Titan 2. Pe lac exista patru insule, numite Insula Pensionarilor, Insula IOR, Insula Cainilor si Insula Inecatilor.

Acronimul unuia dintre numele alternative ale parcului, IOR provine de la numele fabricii Interprinderea Optica Romana, aflata in vecinatate.

Distribuie