Adresa

Soseaua Kiseleff, Aviatorilor, 1, Bucuresti

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Expat friendly
  • Potrivit pentru copii

Descriere loc

Parcul Kiseleff este amplasat de-o parte si de alta a soselei Kiseleff, in triunghiul descris de bulevardul Ion Mihalache, bulevardul Aviatorilor si strada Ion Mincu.

Parcul a fost amenajat dupa anul 1832, anul in care a fost construita Soseaua Kiseleff, din padurea aflata in aceasta parte a Bucurestiului.

In interiorul parcului sunt presarate mai multe statui, reprezentand busturile unor oameni de cultura: Nicolae Leonard, Ovidiu, Barbu Stefanescu Delavrancea. Pe soclul pe care trona statuia Regelui Ferdinand a fost amplasata statuia poetului si astronomului iranian Hakim Omar Khayyam.  In interiorul parcului este amplasat si un complex de statui format din 4 piese, opera a sculptorului George Apostu.

Parcul a fost infrumusetat cu Monumentul Infanteriei romane, construit in bronz, in turnatoria proprie, de sculptorul Ioan Bolborea. Acesta este amplasat pe locul in care se afla, in perioada interbelica, un monument al infanteristului, daramat de generalul Antonescu la presiunile lui Hitler.

Distribuie