Adresa

Str.Aleea Durgaului , 7, Turda

Program

  • L - D09:00 - 17:00

Contact

  • Websitehttp://www.salinaturda.eu
  • Telefon fix0264311690
  • Telefon fix0364260940

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria şi legenda să se împletească armonios aici. Numărul tot mai mare de turişti, sosiţi din cele mai îndepărtate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice şi istorice.

 

Salina este, cu certitudine, cea mai celebră destinaţie a turiştilor care vizitează localitatea Turda. Această mină datează din secolul al XVII-lea. Exploatarea sării la Turda a fost un element determinant pentru evoluţia prosperă a oraşului din perioda pre romana până în prezent.

 

Zona curativă si de agrement în care sunt situate lacurile cu apă mineralizată de la Durgău-Valea Sărată se află la nord de municipiul Turda. Cele 5 lacuri s-au format prin umplerea cu apă a unor foste mine de sare prăbușite.

Distribuie