Noaptea Caselor 3

Noaptea Caselor 3

Cand si unde

Descriere eveniment

Vino sâmbătă, 15 octombrie, într-un circuit nocturn prin casele și apartamentele alternative din București. Te vor întâmpina la ei acasă întreprinzători, creativi, artiști, meșteri, jurnaliști sau activiști care și-au transformat dormitoarele în mici centre social-culturale. Noaptea Caselor e o punte între aceste inițiative, un agregator care dă coerență unui nou curent cultural.

Curentul spațiilor alternative a început acum câțiva ani, cu niște grupuri de tineri visători care unelteau proiecte în ateliere improvizate și bucătării înghesuite. În timp, comunitățile legate în jurul acestor nuclee au construit împreună o rețea culturală descentralizată, una mai personală, mai liberă și mai eficientă decât cele formale. Multe dintre activitățile culturale pe care le vedem zilele astea pe străzi, în galerii, baruri și huburi au pornit din aceste spații.

Anul ăsta, vrem să arătăm ce a ieșit pe ușile Caselor: ce proiecte s-au legat în comunitățile din jurul spațiilor alternative din București și cum au influențat ele orașul, cum s-au schimbat Casele și misiunea lor, în ce direcție mergem și cum e generația care vine din urmă?

ÎN CIRCUIT: Avanpost8 → Carol 53 → Casa Jurnalistului → Casa Lupu → Cetatea Artelor → Colivia → Home Mătăsari → Manasia Hub → Modulab → Insula 42