• Share

10 clisee ale filmelor de actiune din anii 90 pe care le stii si tu

10 clisee ale filmelor de actiune din anii 90 pe care le stii si tu
Bruce Willis in Greu de Ucis 3
Sursa foto: cinemagia.ro 

Cine vrea sa vada un film ca pe vremuri, fara analize si doar de distractie, stie ca solutia este orice film de actiune din anii ’90. Perioada respectiva a fost mai mult decat prolifica pentru gen, mai ales datorita publicului. Seriile Arma Mortala sau Greu de Ucis, precum si alte filme mai sarace in rubedenii, au functionat dupa retete simple si mai mult decat eficiente in cucerit cinefili din toata lumea. Dovada e ca fiecare dintre noi poate sa spuna asa, fara sa se gandeasca prea mult, cateva clisee din filmele de actiune ale vremii. Noi am gasit, fara prea mare greutate, 10 dintre ele:

1. Eroii ies din explozii cu pas hotarat si fara sa se uite in urma. Ai si dovada cantata aici:

2. Oamenii plang des in dus.

3. Intoarcerea de situatie intre cel bun si cel rau se intampla mereu cand cel bun este pe moarte si cel rau in deplinatatea puterilor.

4. Numarul de gloante trase e nelimitat la personajele negative, dar cele pozitive sunt mereu ghinioniste si raman fara.

5. Daca un personaj e blocat in lift, iese intotdeauna prin plafon. 

6. Cel mai des, masinile sunt incapacitate prin cedarea franelor.

7. Dupa ce eroul omoara raii in stanga si-n dreapta, face un dus si totul e ok pe lume.

8. Daca personajul negativ a fost omorat si cel pozitiv isi vede de treaba, exista 80% sanse ca acesta sa fie inca viu, sa deschida ochii si sa mai atace inca o data cu un pistol uitat mereu cam aproape de el.

9. Personajul pozitiv masculin poate sa indure multa violenta de la agresorii sai, dar tresare cand e pansat de un personaj feminin.

10. Secretele sunt spuse personajului principal mereu de unul care e pe moarte si doar o parte din informatie.

Distribuie