Pelicula - Latin American Film Experience - Editia 1

Pelicula - Latin American Film Experience - Editia 1

Cand si unde

Descriere eveniment

Filme, gastronomie, muzică, dans, workshopuri, oamenii, da, oamenii! - experienta ta Latino-Americană la București!

Între 14 și 18 septembrie, va avea loc prima ediție a festivalului PELÍCULA – LATIN AMERICA FILM & EXPERIENCE. Ne imaginăm America Latină plină de viață. Are un gust dulce-sărat-iute-exploziv, e un mix de senzații și arome, condimente și pasiune. Așa sunt filmele pe care vi le-am pregătit, așa e muzica, așa sunt toate degustările și toate poveștile pe care le veți asculta.

Prima ediție PELÍCULA este organizată de FREEALIZE și va avea loc la București. Principalele locuri de desfășurare sunt: Cinema Elvira Popesco, curtea Institutului Francez, Institutul Cervantes și POINT. Vor fi proiectate 15 filme care sunt strâns legate de America Latină (produse în una dintre țările din America Latină/coproduse/vorbesc despre subiecte, oameni, locuri din această zonă), dintre care 8 sunt arătate în premieră absolută în România.

În fiecare an, evenimentul va avea în focus una dintre țările din America Latină, iar anul acesta această țară este Chile. Ca urmare, cu sprijinul Ambasadei Chile la București, vom proiecta anul acesta 3 filme de lungmetraj din această țară: TALION (R: Martín Tuta), EL BOTON DE NACAR (R: Patricio Guzmán), LA MEMORIA DEL AQUA (R: Matías Bize ), iar în deschiderea festivalului am pregatit publicului filmul HISTORIA DE UN OSO (R: Gabriel Osorio), scurtmetrajul chilian premiat anul acesta cu Oscar.

Anul trecut, pe 1 octombrie 2015, am organizat o ediție demo (numita de noi ediția zero), pentru a funcționa ca un teaser pentru cea de anul acesta, eveniment în cadrul căruia am rugat publicul prezent să voteze trailere ale filmelor din America Latină pe care le-ar dori în programul primei ediții. Astfel, 7 dintre filmele pe care le vom prezenta anul acesta au avut cele mai votate trailere în cadrul ediției zero. Vrem să păstrăm acest obicei și anul acesta, așa că vom avea si în septembrie 2016 o sesiune specială de trailere ale unor filme noi, din care publicul va putea alege pentru ediția de anul viitor.


Cu toate că nucleul acestui eveniment sunt filmele, ne-am dorit să aducem cât mai aproape de public gustul, culoarea, muzica, poveștile lumii despre care vorbim. Vrem ca întregul festival să reprezinte o experiență completă pentru public. Ca evenimente integrate în festival, vom avea sesiuni de întâlniri cu publicul ale căror invitați vor fi prieteni ai festivalului care au călătorit în cel puțin o țară din America Latină sau provin dintr-una din țările din această zonă.

Poveștilor de acolo li se vor adăuga proiecții și expoziții foto. Vom dedica o parte din evenimente muzicii și dansului, precum și bunătăților culinare pregătite autentic de bucătari plini de povești. Pregătim seri de fiesta, milonga, demonstrații de dansuri din America Latină, degustări și o mulțime de întâlniri frumoase.

 

Programul festivalului: https://www.facebook.com/notes/pel%C3%ADcula/pel%C3%ADcula-1st-edition-14-18-september-2016-preliminary-schedule/1731071877153866

Biletele se pot achizitiona din reteaua Eventbook.ro