Adresa

Str. General Ernest Brosteanu, Eminescu, 1, Bucuresti

Contact

  • Websitehttp://www.bisericaprecupetiinoi.ro/
  • Telefon fix0212121515
  • Telefon mobil0722298406

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Pe locul actualei biserici, în  anul 1713, din initiaţiva precupeţului Constantin Miulescu,  a fost ridicată o biserică de lemn, care a luat de la început numele, după ocupaţia ctitorului ei, „Precupeţii Noi”. În jurul bisericii a fiinţat un cimitir. După trecerea unui veac, biserica  s-a degradat. În anul 1814, Bârcă, măcelarul, ajutat  şi de alţi enoriaşi, clădeşte o biserică de zid.

În anul 1893, pictorul Anton Serafim zugrăveşte biserica, iar antreprenorul G. Georgescu execută reparaţii interioare şi  exterioare, care au fost finanţate cu  o sumă strânsă de la enoriasi şi cu o contribuţie din partea primăriei, astfel că, în anul 1894, locaşul este ridicat la rangul de biserică parohială.

Biserica este acoperită cu tablă galvanizată în anul 1926, când se spală şi se repară pictura de către pictorul Constantin Petrescu Dragu.

În urma cutremurului din anul 1940, biserica a suferit mari stricăciuni. În anul 1943, prin strădania preoţilor Nicolae Cosma şi Paraschiv Dumitrescu, s-au făcut urmatoarele reparaţii: consolidarea zidurilor şi a cupolelor, construirea cafasului din beton, construirea a două mici încăperi sub cafas, ca loc de depozitare a lumânărilor şi materialelor de întreţinere, ridicarea scării de beton care asigură accesul la clopotniţă, precum şi a unui pridvor de zid, în locul celui de lemn. În anul 1945, epitropul bisericii dl. Ing. Dan Capriel suportă personal costul refacerii picturii vechi, precum şi al săvârşirii picturii noi cu diverse scene biblice, de pe pereţii şi cupolele încă nepictate.

În anul 1968, cu donaţiile acordate de Sfânta Patriarhie şi cu ajutorul credincioşilor, s-a refăcut reţeaua electrică, s-a spălat şi reparat pictura de către pictoriţa Olga Greceanu.

În anul 1993, s-a refăcut exteriorul Sfintei Biserici, sub conducerea noului paroh, Marin Comănescu, numit în luna iunie a aceluiaşi an. În anii ce au urmat, s-au făcut reparaţii capitale la casele parohiale şi la casa cântăreţului, toate aleile din incinta curţii bisericii fiind asfaltate ulterior.

Distribuie