Adresa

Piata Cetatii, Cetate, Sighisoara

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Accepta grupuri
  • Cursuri
  • Expat friendly
  • Locuri pe terasa
  • Organizeaza evenimente
  • Potrivit pentru copii

Descriere loc

Casa de pe Stâncă - Centru de educaţie şi de schimb intercultural

„Casa de pe Stâncă” a fost construită pe locul unei clădiri mai vechi, după marele incendiu din anul 1676 care a distrus trei sferturi din casele cetăţii. La început a fost locuită, probabil, de un meşteşugar german şi familia acestuia precum şi de ucenicii săi. În timpul comunismului casa a fost împărţită în patru apartamente pe care fundaţia a reuşit să le achiziţioneze unul câte unul. Munca de restaurare şi de reamenajare a transformat două etaje locuibile în cinci nivele funcţionale şi atractive. Clădirea are o locaţie strategică, mai exact, în inima cetăţii Sighişoarei.

„Casa de pe Stâncă” este sediul fundaţiei, unde puteţi găsi:

O cafenea cochetă, International Café, care a fost deschisă cu scopul de a contribui la susţinerea financiară a programelor sociale ale fundaţiei şi care în acelaşi timp pune la dispoziţia localnicilor câteva slujbe şi dă posibilitatea unor tineri să dobândească experienţă în muncă. În această cafenea puteţi găsi un sortiment ales de mâncăruri şi prăjituri din bucătaria internaţională dar şi cea locală. De asemenea dacă doriţi să vă verificaţi  poşta electronică aici vă stau la dispoziţie două calculatoare sau puteţi beneficia de acces internet wireless.

O sală de cursuri dotată cu scaune cu măsuţă pentru maxim 25 de persoane, o sală de conferinţe/recepţii dotată cu mese şi scaune pentru maxim 42 de persoane, care pot fi închiriate. Locaţia deosebită a clădirii şi funcţionalitatea dotărilor constituie atuuri care fac din această clădire un loc atractiv şi confortabil pentru cursuri şi seminarii, grupuri de discuţii şi întâlniri comunitare. De asemenea puteţi beneficia şi de serviciile de catering oferite de „International Café” .
În incinta acestei clădiri este interzis fumatul şi consumul de alcool.

Dacă vă aflaţi în Sighişoara pe timpul verii puteţi beneficia de un tur al cetăţii alături de ghizii noştri specializaţi care sunt elevi de liceu. Aceştia urmează un curs de specializare înaintea deschiderii sezonului turistic şi îşi oferă serviciile ca voluntari.

O mică bibliotecă ce cuprinde cărţi de literatură, religie, asistenţă socială, business şi cărţi pentru copii, majoritatea cărţilor fiind în limba engleză. Aceste cărţi pot fi împrumutate gratuit de către cei care se înscriu la biblioteca noastră.

Biroul Administrativ al Fundaţiei Veritas, al ProVeritas-ului (International Café) şi al Programului „Romanian Studies Program”. Acesta este un program de studii pentru studenţi de la universitaţi şi colegii din SUA.

Distribuie