Deichmann - Iulius Mall

Shopping Incaltaminte

Adresa

Aristide Demetriade, Mall, Timisoara(Demisol)

Program

  • L - D10:00 - 22:00

Contact

  • Websitehttp://www.deichmann-incaltaminte.ro/
  • Telefon fix0256210064

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Pantofi la modă, de o calitate bună şi la un preţ imbatabil. Cu acest principiu, DEICHMANN s-a poziţionat inconfundabil pe piaţa din Germania şi în străinătate. Drumul către succes nu este nici un secret: datorită numeroaselor filiale, cantităţile comandate sunt unice în această branşă. Astfel rezultă avantaje de preţ şi efecte de sinergie, pe care DEICHMANN le acordă mai departe clienţilor săi. Grupul DEICHMANN a vândut în 2009 peste 138 de milioane de perechi de pantofi în întreaga lume. 

Nu doar cantităţile comandate mari, dar şi achiziţia mondială de produse, cunoştinţele exacte de piaţă, sondarea continuă a pieţei şi sistemul economic eficient al mărfii au grijă ca DEICHMANN să poată oferi permanent clienţilor săi o gamă largă de produse la modă la mărimile dorite. La fel de important este o deservire prietenoasă. Pentru o calitate conformă, DEICHMANN colaborează cu diferite institute de control. Fiecare articol este supus unui test pentru a nu fi contaminat cu substanţe dăunătoare. Calitatea materialelor şi conformitatea mărimilor sunt verificate. Lucrăm împreună cu laboratoare de verificare recunoscute precum Rheinland şi Institutul de Cercetare şi Verificare pentru Confecţionarea Încălţămintei e.V. (PFI) din oraşul Pirmasens. 

DEICHMANN este atât generalist cât şi specialist. Cu o ofertă pentru toate grupurile de vârstă, filialele noastre comercializează pantofi de calitate la preţuri foarte mici pentru pături sociale largi. Mărci precum Gracland, Victory sau Medicus oferă posibilitatea unei abordări individuale a diferitelor grupuri ţintă. Ele au fost completate în ultimii ani de către mărci cunoscute precum Elefanten, Gallus şi AM.  
Conceptul companiei DEICHMANN se confundă cu motto-ul “Întreprinderea trebuie să servească omului”. Obiectivul central este să oferim clientului cel mai bun produs la cel mai bun preţ. În acest obiectiv se regăseşte de asemenea şi conceptul ca angajaţii să experimenteze un stil de conducere uman şi să se simtă confortabil în cadrul firmei. Aceasta este baza pentru un serviciu foarte bun pentru clienţi.

Distribuie